Wat betekent partnerschap voor ons, in relatie tot onze klanten? Als Alligator Plastics voelen wij de verantwoordelijkheid om onze klanten in geval van nood uit de brand te helpen. Soms zelfs letterlijk, zoals in onderstaande case is te lezen. Een matrijs produceren in nog geen 4 weken? Het kan!

Vrijdagochtend
Een telefoontje van onze klant: ze zitten met de handen in het haar. Door een brand zijn 3 matrijzen verloren gegaan.

Vrijdagmiddag
Alligator ontvangt de producttekeningen. Er wordt besloten om alle producten in 1 familiematrijs te leggen. De grootste uitdaging? Het feit dat de matrijsdelen in een geharde vorm uitgevoerd dienen te worden, omdat de kunststofproducten 20% glasvezel bevatten. Er wordt gekozen voor de (reeds) voorgeharde matrijsplaten van de firma Hasco. Nadat de betreffende spuitgietmachine uitgekozen is, wordt er door de R&D afdeling een “outline” van de producten in de matrijsplaten getekend met daarin ook geïntrigeerd de koelkanalen.

Vrijdagavond
De outline met koelkanalen wordt opgestuurd naar Hasco, zodat kan worden gestart met het lang gat boren ten behoeve van de koelkanalen.

Dag 7
De vormplaten worden aangeleverd bij de gereedschapsmaker H&D Precision. Inmiddels is ook de matrijstekening gereed gemaakt. De gereedschapsmaker start met de opzet van de gehele matrijsconstructie. Dit in tegenstelling tot de werkwijze die normaliter gehanteerd wordt: dan wordt een matrijsconstructie opgetekend en vanuit daar de vormdelen of vormplaten gehaald en verder gedetailleerd. In dit geval had dit gezorgd voor extra (onnodige) productietijd.

Dag 28
De matrijs wordt afgemonteerd en nagekeken. Vrijdagavond 18:47 uur, 28 dagen na de brand, wordt de matrijs bij Alligator Plastics in Eindhoven afgeleverd.

Dag 29
Zaterdagochtend is de proefspuiting. De matrijs loopt als een zonnetje! De klant wordt geïnformeerd en komt ter plekke, met een grote doos gebak, kijken naar het resultaat.

Bovenstaand is het bewijs dat middels sterke partnerschap en hoge bereidheid, in uitzonderlijke gevallen heel wat bereikt kan worden. Uiteraard is een excellente schil van partners om ons heen essentieel om dit mogelijk te maken. In dit kader willen we dan ook onze partners Hasco, H&D Precision en Xactmould bedanken voor hun tomeloze inzet. Samen bereik je tenslotte meer dan alleen!