Kunststof spuitgieten: innovatief en efficiënt - Alligator Plastics
Kunststof spuitgieten header

Kunststof spuitgieten

Specialist in hoogwaardig kunststof spuitgieten.

Geavanceerd spuitgieten op twee locaties.

Kunststof spuitgieten

Specialist in hoogwaardig kunststof spuitgieten.

Geavanceerd spuitgieten op twee locaties.

Spuitgieten in een notendop

Wat is spuitgieten? Spuitgieten is een productiemethode voor het vervaardigen van kunststof producten. U kunt met diverse soorten kunststoffen uw product laten spuitgieten. Deze productiemethode vervormt het kunststof tot een gewenste vorm met zeer nauwkeurige afmetingen. De producten hebben na productie nauwelijks of geen nabewerking meer nodig.
Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is al meer dan 60 jaar ons specialisme. Jarenlange spuitgietervaring met uiteenlopende kunststof materialen, gecombineerd met de kennis en creativiteit van onze engineers, matrijs specialisten en projectleiders. Dit leidt keer op keer tot innovatieve hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. We zetten graag die extra stap om met nieuwe invalshoeken, frisse ideeën en slimme oplossingen samen met u een nog beter product te realiseren. Met één partner voor productontwikkeling én spuitgieten kunt u rekenen op korte lijnen en efficiënte processen.

Geavanceerde spuitgietproductie met robot

Geavanceerde spuitgietproductie

Wij beschikken over een groot aantal ultramoderne spuitgietmachines die grotendeels onbemand draaien. Onze medewerkers in de fabrieken in Son en Eindhoven dagen elkaar uit op het gebied van optimalisatie van het spuitgietproces. Met een 5-ploegendienst en 24/7 spuitgietproductie benutten wij maximaal onze spuitgietcapaciteit. Als klant profiteert u daarvan. Wij bieden bovendien volledige traceerbaarheid, waardoor we altijd kunnen herleiden wanneer een product geproduceerd is, door wie, onder welke omstandigheden, met welke machine en met welke grondstoffen.

2k spuitgietwerk

Alligator Plastics is marktleider in 2k spuitgieten; het verwerken van twee verschillende kunststoffen in één matrijs. Met ruim 20 jaar ervaring en een groot aantal 2k spuitgietmachines realiseren we vernieuwende 2k spuitgietproducten.


Met 2K spuitgieten integreren we meerdere functies in één product. Krijgt uw product bijvoorbeeld een antislip laag of soft-touch greep? Dan hebben we twee verschillende kunststoffen nodig, met verschillende eigenschappen, kleuren of niveaus van hardheid. Met 2K spuitgietwerk spuitgieten we deze gelijktijdig in één matrijs. Het is een kostenbesparende techniek, omdat nabewerking of montage vaak niet meer nodig is. 2K spuitgieten onder cleanroom omstandigheden behoort tot de mogelijkheden.

Insert molding en outsert molding

Met insert molding omspuiten we een of meerdere onderdelen met kunststof. Bij outsert molding spuitgieten we kunststof details op uw product. Beide methodes hebben aanzienlijke voordelen:

  • Het bespaart tijd en kosten
  • Er zijn minder verbindingsmiddelen of connectoren nodig
  • Compactere producten die minder wegen
  • Betere schok- en vibratieweerstand
  • Deze technieken bieden meer flexibiliteit voor het ontwerp van het product

Semi cleanroom spuitgieten

Producten voor de food, medische en cosmetische industrie vereisen een schoon proces. Deze producten spuitgieten en/of assembleren wij in onze semi cleanroom. Daarmee voorkomen we verontreiniging en besmetting. Wij werken hierbij volgens de GMP richtlijnen indien u dit wenst. Wij maken met u specifieke afspraken omtrent uw wensen en eisen voor een schone productie van uw producten.

Kunststof spuitgieten

Zo werkt Alligator Plastics aan uw product van de toekomst!

Idee

Ontwikkeling

Productie

arrow_drop_up arrow_drop_down