Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een productiemethode voor het vervaardigen van kunststof producten. Deze productiemethode vormt het kunststof tot iedere gewenste vorm met zeer nauwkeurige afmetingen. Jouw producten hebben daarom na productie nauwelijks of zelf helemaal geen nabewerking nodig.

Spuitgieten bij Alligator

Al meer dan 65  jaar zijn wij dé expert in spuitgieten. Onze ervaring met uiteenlopende kunststof materialen, gecombineerd met de kennis en creativiteit van het team, zetten wij graag in voor jouw succes.

Wij zetten de extra stap om met nieuwe invalshoeken, frisse ideeën en slimme oplossingen een nog beter product te realiseren. Je kunt rekenen op korte lijnen en efficiënte processen. Bij ons vind je productontwikkeling en spuitgieten namelijk onder één dak.

Wij beschikken over een groot aantal moderne spuitgietmachines die grotendeels onbemand draaien. Met een 5-ploegendienst en 24/7 spuitgietproductie benutten wij onze spuitgietcapaciteit maximaal. Snelheid en efficiency. Daar profiteer jij natuurlijk ook van.

Daarnaast kun jij altijd herleiden wanneer een product geproduceerd is, door wie, onder welke omstandigheden, met welke machine en welke grondstoffen. Wij bieden volledige traceerbaarheid. Dat vinden wij vanzelfsprekend.

Expertise

2k spuitwerk

Met 2k spuitgieten worden twee verschillende kunststoffen gelijktijdig in één matrijs gespoten. De kunststoffen hebben verschillende structuren, kleuren, eigenschappen en niveaus van hardheid. Dit biedt jou een grote ontwerpvrijheid met een sterke verbinding tussen de kunststoffen. Ideaal voor seriegroottes vanaf 40.000 stuks.

Meer weten?

Insert and outsert molding

Insert molding is het omspuiten van een of meerdere onderdelen, van metaal of een ander materiaal, met kunststof. Bij outsert molding wordt kunststof gespoten op een eindeloze band of draad. Binnen het eindproduct is het kunststof spuitgietmateriaal niet de drager, maar de band of draad. Meestal is deze drager gemaakt van metaal, maar andere materialen zijn ook mogelijk. Insert of outsert molding biedt jou enorme flexibiliteit en bespaart tijd en kosten, omdat er minder handelingen nodig zijn tijdens assemblage.

Meer weten?

Semi cleanroom

Is het voor jouw product van belang dat we werken in een schone omgeving? Geen probleem. We maken graag afspraken over specifieke eisen en wensen. Zowel tijdens de productie als assemblage. We voldoen uiteraard aan de GMP (Good Manufacturing Practices) en FDA (Food and Drug Administration) eisen.

Meer weten?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Sterker nog, wij krijgen energie van complexe projecten. Bekijk welke zes stappen je met ons doorloopt of doe de gratis QuickScan.