Kunststof spuitgieten header

Kunststof spuitgieten

Specialist in hoogwaardig kunststof spuitgieten.

Geavanceerd spuitgieten op twee locaties.

Spuitgietproces met robot

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is al meer dan 60 jaar ons specialisme. Jarenlange spuitgietervaring met uiteenlopende kunststof materialen, gecombineerd met de kennis en creativiteit van onze engineers, mould specialisten en projectleiders leidt keer op keer tot innovatieve hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. We zetten graag die extra stap om met nieuwe invalshoeken, frisse ideeën en slimme oplossingen samen met u een nog beter product te realiseren. Met één partner voor productontwikkeling én productie kunt u rekenen op korte lijnen en efficiënte processen.

Kwaliteitscontrole

Geavanceerde spuitgietproductie

Alligator Plastics beschikt over een groot aantal ultramoderne spuitgietmachines die grotendeels onbemand draaien. Naast regulier spuitgietwerk zijn wij ook gespecialiseerd in 2K spuitgieten, insert en outsert moulding en semi cleanroom assemblage. Onze medewerkers in de fabrieken in Son en Eindhoven dagen elkaar uit op het gebied van procesoptimalisatie. Dit leidt tot een doeltreffend kunststof spuitgietproces. Als klant profiteert u daarvan. Wij bieden bovendien volledige traceability waardoor we altijd kunnen herleiden wanneer een product geproduceerd is, door wie, onder welke omstandigheden, met welke machine en met welke grondstoffen.

2k spuitgieten product

2K spuitgietwerk

Het verwerken van twee verschillende kunststoffen in één matrijs, ofwel 2K spuitgieten, is één van onze specialismes. Met 2K spuitgieten integreren we meerdere functies in één product. Krijgt uw product bijvoorbeeld een antislip laag of soft-touch greep? Dan hebben we twee verschillende kunststoffen nodig, met verschillende eigenschappen, kleuren of niveaus van hardheid. Met 2K spuitgietwerk spuitgieten we deze gelijktijdig in één matrijs. Het is een kostenbesparende techniek, omdat nabewerking of montage vaak niet meer nodig is. 2K spuitgieten onder cleanroom omstandigheden behoort tot de mogelijkheden.

Insert molding spuitgietproduct

Insert en outsert moulding

Met insert molding omsluiten we een deel van uw product met kunststof. Bij outsert molding spuitgieten we kunststof details op uw product. Beide methodes hebben aanzienlijke voordelen:

  • Er zijn minder handelingen nodig in het assemblageproces. Dat bespaart tijd en kosten.
  • Er zijn geen verbindingsmiddelen of connectoren nodig. En door het combineren van de fysieke sterkte van kunststof en metalen inzetstukken kan men gebruik maken van kleinere en lichtere componenten. Zo reduceert u de maat of het gewicht van uw product.
  • Door een component te omsluiten of aan te vullen met kunststof verbetert de schok- en vibratieweerstand.
  • Deze technieken bieden meer flexibiliteit voor het ontwerp van het product.

Cleanroom spuitgieten

Semi cleanroom assemblage

Producten voor de food, medische en cosmetische industrie vereisen een schoon proces. Deze producten assembleren wij in onze semi cleanroom. Daarmee voorkomen we verontreiniging en besmetting. Wij werken hierbij volgens de ISO-22000 norm voor voedselveilige productie. Daarmee voldoet uw product aan de standaardeisen voor voedselveiligheid.

Kunststof Spuitgieten Idee

Idee

 Kunststof Spuitgieten Ontwikkeling

Ontwikkeling

Kunststof Spuitgieten Productie

Productie