Onze duurzame route

Duurzaamheid is voor ons geen losstaand doel, maar geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en processen. We verkleinen onze eigen impact door ons energieverbruik te verminderen, het wagenpark te vergroenen, onze machines niet meer hydraulisch maar elektrisch aan te sturen en te streven naar Zero Waste. Ons duurzaamheidsteam adviseert daarnaast over diverse duurzame initiatieven, want we hebben de duurzame eindbestemming nog niet bereikt. Het behalen van tussentijdse doelen zal ons inspireren de lat steeds hoger te leggen. Tegelijkertijd helpen we ook onze klanten verduurzamen, door de inzet van kunststof.

Plastic; uitvinding of vloek van de eeuw?

Plastic. Ooit het symbool van modernisering en vooruitgang, echter steeds vaker de belichaming van milieuvervuiling. De suggestie wordt gewekt dat als we zo doorgaan, onze oceanen in 2050 misschien wel meer plastic dan vis bevatten. Stoppen met dat plastic zou je denken, toch?

Was het maar zo eenvoudig. In een wereld zonder kunststof schiet het verbruik van je auto omhoog, gooien we veel meer voedsel weg en komt de medische wereld tot stilstand. Wij zien de duurzame inzet van (gerecycled) kunststof als basis voor het verduurzamen van onze planeet.

Als kunststof vormgever en productontwikkelaar willen we continu blijven ontwikkelen, ontdekken en toepassen. Nieuwe technologieën en grondstoffen implementeren om bij te dragen aan een beter leefklimaat. Voor onze planeet en al haar inwoners.

Duurzaam (hernieuwbaar) kunststof

De mogelijkheden van kunststof zijn fantastisch, maar de inzet en het proces moeten verduurzamen. De inzet van recyclaat wordt daarom steeds belangrijker. Ook bij Alligator Plastics. Hier houden we al rekening mee bij het ontwerpen van de producten.

Jaarlijks 3.000.000 kg kunststof waarvan minimaal 50% recyclaten

Het is belangrijk dat het recyclaat een ‘schone afvalstroom’ van kunststoffen is; met één vaste samenstelling van kunststoffen die op een consistente wijze wordt ingezameld. De eigenschappen van het recyclaat moeten namelijk naadloos aansluiten bij de eisen van het eindproduct. Het recyclaat is daarom veelal een post-industrial stroom waarbij het afval van een industrieel proces de grondstof is voor een nieuw product.

Bij Alligator Plastics gebruiken we een groot deel van ons afval zelf, de rest vindt zijn weg via de recycling industrie. Zo werken we aan zero waste.

Rethink Plastics; Een nieuwe kijk op kunststof

Met Rethink zet de kunststof- en rubberindustrie zich actief in als belangrijke (gespreks-)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Of dit nu gaat over kunststof en rubber in het algemeen of over daaraan gerelateerde maatschappelijke thema’s en specifieke onderwerpen. We willen gezamenlijk onze kennis en visies delen en onze betrokkenheid bij maatschappelijke discussies vergroten en versterken. Bekijk ook zeker de video ‘Hoe duurzaam maakt u het?’.

Lees meer over Rethink Plastics

Duurzame samenwerking

Echte duurzaamheid bereikt men in de keten. De voordelen van plastic ten opzichte van andere oplossingen zijn vaak pas duidelijk als de impact van hele keten bekeken wordt. Samen met onze opdrachtgevers en partners werken we aan een duurzame toekomst.