Productontwikkeling

Jouw idee of concept verdient onze engineering kracht. Het innovatie lab van Alligator Plastics is uniek. Samen met jou bekijken we het ontwerp, de materiaalkeuze en andere aspecten om jouw product nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van jouw klant. Hiermee besparen we materiaal, voegen we – indien nodig – extra functionaliteit toe, beperken we het aantal onderdelen en maken we jouw product nóg beter.

We werken het liefst aan de hand van ons zes stappen plan; dan voegen we immers de meeste waarde toe. Ben je al verder in het proces en zoek je nog externe expertise, ook dan werken we graag samen!

Jouw resultaat: een innovatief product met een slim design, hoogwaardig geproduceerd en snel op de markt.

In 6 stappen

Stap 1 Concept

Je hebt een goed idee voor een nieuw product, een productaanpassing of procesverbetering. Maar je zoekt hulp bij het concretiseren van dit idee. Dan zijn wij dé partner voor jou! We maken graag in een vroeg stadium kennis. Zo kun jij jouw behoeftes, wensen en ideeën met ons delen en voegen wij daar onze expertise aan toe.

Stap 2 Engineering

Dankzij de inzet van een multidisciplinair team bestaande uit hoogopgeleide technici én onze kennis van de nieuwste innovaties kom jij tot grensverleggende productoplossingen met een goed doordacht ontwerp. Daarmee maak je direct het verschil in jouw markt!

Stap 3 3D-model

Op basis van een programma van eisen kunnen onze engineers digitaal assisteren bij het ontwerpen van jouw 3D-model. Vaak leveren klanten dit ook zelf aan. Wij kunnen in principe met alle 3D bestanden uit de voeten, echter werken wij zelf met Solid Works en Creo. Het minimaliseren van het aantal onderdelen en de hoeveelheid grondstoffen combineren we met het beste product ontwerp voor de gewenste toepassing.

Stap 4 Matrijzenbouw

Een matrijs, ofwel de mal of gietvorm, is de contravorm (negatief) van jouw product. Met aandacht en precisie wordt jouw matrijs gebouwd door nauwkeurig geselecteerde partners in onder andere China en Nederland. Het is immers de basis voor jouw product. Vaak wordt een matrijs gemaakt van gehard staal, maar dankzij onze innovatieve 3D expertise is het in bepaalde gevallen ook mogelijk om mogelijk om een matrijs van kunststof te vervaardigen. Zo maken we snel samples. Dat bespaart jou tijd en geld.

Stap 5 Spuitgieten

Uiteraard zijn wij zeer bedreven in regulier spuitgietwerk. Met onze ervaring zijn we in staat om zeer complexe producten probleemloos te produceren. We hebben echter ook ervaring met specialistische spuitgiettechnieken, zoals 2K spuitgieten, insert molding en outsert molding en semi cleanroom spuitgieten. Jij krijgt de techniek die past bij jouw product. Tijdens het proefspuiten optimaliseren we jouw matrijs en valideren we de producten. First time right staat centraal; snel en efficiënt van ontwerp naar probleemloze productie. Vind je het leuk om bij het proefspuiten aanwezig te zijn? Dat kan!

Stap 6 Assemblage

Wij assembleren losse onderdelen tot één eindproduct. Dit doen we in onze eigen fabriek of besteden we uit onder regie. Deze losse onderdelen zijn spuitgietproducten uit onze eigen machines of ingekochte onderdelen. Wij kunnen alle werkzaamheden uit handen nemen, als dat aansluit bij jouw vraag. Zo voorkom je afstemmings-vraagstukken en overbodige tussenvoorraden. Daarnaast kunnen we ook je voorraad beheren en faciliteren bij het transport.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Sterker nog, wij krijgen energie van complexe projecten. Neem contact met ons op of doe de gratis QuickScan.