Het doel van onze Coördinator Continuous Improvement? “Van toegevoegde waarde zijn voor al mijn collega’s!”

Maak kennis met onze kernwaardenkanjer Carolien! Als Projectcoördinator Continuous Improvement is zij binnen Alligator Plastics een spin in het web. Kwaliteitsborging is een zeer belangrijk element voor alle interne processen als het gaat om continuïteit. En dat is precies de uitdaging van Carolien.

Vertel eens wat over jezelf. Hoe ben je bij Alligator terechtgekomen?
In de laatste fase van mijn HBO opleiding technische bedrijfskunde heb ik mijn afstudeerstage bij Alligator Plastics gedaan. Dat beviel van beide kanten heel goed, waarna ik ook voor vakantiewerk ben blijven hangen. Daarna heb ik aan Plymouth University de master Supply Chain management and international logistics gedaan en mijn master thesis bij Alligator Plastics uitgevoerd. Direct na deze master ben ik in september 2017 officieel in dienst gekomen als Projectmedewerker. Mijn eerste project was de implementatie van één ERP-systeem naar aanleiding van een overname. Ik werd gelijk in het diepe gegooid, maar ik kan met trots stellen dat de implementatie succesvol is voltooid.

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden in jouw huidige rol als Projectcoördinator Continuous Improvement?
In mijn huidige rol heb ik diverse projecten begeleid: een nieuw kwaliteitshandboek opgezet en daarbij de interne processen in kaart gebracht, de certificering ISO 14001 begeleid, de bouw van de corridor en verhuizingen van diverse grote machines en magazijn op touw gezet. En momenteel werk ik aan de implementatie van Act-in voor de vestiging in Eindhoven. Dit is een systeem om alle machines te monitoren, waarbij we dus inzetten op efficiency. Daarnaast is ‘duurzaamheid’ altijd het uitgangspunt. Zo kijk ik nu naar de optie om onze vestigingen te voorzien van LED verlichting en ben ik bezig met een software pakket gericht op lifecycle analysis.

Dat klinkt als een hele verantwoordelijkheid. Een grote meerwaarde voor Alligator denk ik zo?
Ja, absoluut! Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen dat deze projecten voorheen als bijzaak bij het MT lagen. Ik kan me volledig focussen op de projecten en deze binnen de afgesproken tijd uitvoeren. Mijn toegevoegde waarde is dan ook direct zichtbaar binnen het productieproces, maar ook bij onze interne samenwerkingen. Dat is mooi om te zien. Binnenkort ga ik aan de slag om duurzaamheid een vaste basis te geven binnen Alligator Plastics.

En wat zijn jouw uitdagingen vandaag de dag?
Mijn persoonlijke uitdaging is het constant willen verbeteren. Dergelijke projecten zijn in basis nooit klaar en kennen dus geen vast eindpunt. Het is aan mij om de juiste focus te hebben en de prioriteiten te bepalen. Bovendien kan ik ook zelf projecten aandragen, wanneer ik bepaalde zaken constateer. Hierin krijg ik het vertrouwen en de vrijheid om zelf proactief het duurzaamheidskenmerk van Alligator te vormen. Iets wat ik enorm leuk vind!

Wat is jouw persoonlijke missie bij Alligator?
Waar ik veel energie uit haal zijn de grotere projecten, waarbij mijn werk voor veel toegevoegde waarde kan zorgen voor mijn collega’s. Maar mijn persoonlijke missie is wel om alle betrokken collega’s en relaties hierin te betrekken en gezamenlijk te zorgen voor het succes van Alligator. Ofwel: werkzaamheden kunnen delegeren en collega’s enthousiasmeren om dat te omarmen. En Successen vieren, dat doe ik te weinig 😊.

Ja, je bent onlangs benoemd als Kernwaardenkanjer van Alligator. Wat leuk! En waaruit blijkt dit?
Ja, leuk he! Lees hieronder de quote van mijn collega 😊. “Als Projectcoördinator Continuous Improvement kijkt zij verder dan haar eigen verantwoordelijkheden en is zij bereid samen tot structurele verbeteringen te komen. Of het nu op het gebied van ISO 9001/14001, Act-in, of onze processen en procedures is, zij neemt daarin haar verantwoordelijkheid. Daarnaast is zij bereid haar collega’s te vervangen in de vakantieperiode. Ze komt haar afspraken stipt na, sterker nog, zij houdt ieder ander ook aan zijn of haar afspraken ongeacht rang of stand. En ze zorgt er letterlijk voor dat we iedere dag kunnen leren en slimmer worden.”

Tot slot: wat maakt voor jou het werken bij Alligator zo leuk?
Mijn functie is heel divers. Ik werk samen met alle collega’s van alle afdelingen. Van engineering, tot inkoop en het management. De ene keer zit je met een externe partij rond de tafel om de strategische uitgangspunten van een project te bepalen, en het andere moment loop je met de werkschoenen in het magazijn. Dit maakt het voor mij heel afwisselend en leuk. Iedere dag is anders!

Wat ik bovendien erg prettig vind, is dat je volledig geaccepteerd wordt binnen Alligator en er serieus naar je geluisterd wordt. Ideeën en oplossingen worden heel erg gewaardeerd. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het succes van Alligator. Dus voor een (technische) uitdaging in de kunststofwereld, met een prettige werksfeer, moet je bij Alligator zijn!