Maak kennis met onze nieuwe Algemeen Directeur 

“Het is geweldig mooi om te zien als mensen zich ontwikkelen in hun kracht.” Aldus René Diks, onze nieuwe Algemeen Directeur. Benieuwd naar zijn affiniteit met spuitgieten, hobby’s en zijn persoonlijke missie? Lees hieronder het interview!

Vertel eens wat over jezelf. 
“Ik ben getrouwd met Lisette en samen hebben we 2 dochters, van 16 en 20 jaar. Wij wonen in het mooie Uden, waar ik overigens al bijna mijn hele leven te vinden ben. Ik heb MTS Werktuigbouw gestudeerd, gevolgd door HTS Bedrijfskunde. Na mijn eerste baan bij ODME als inkoper/werkvoorbereider heb ik een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan en heb ik samen met een vriend een wereldreis gemaakt van 9 maanden. Hierbij ben ik tot het inzicht gekomen dat ik graag naar de verkoopkant zou willen gaan. Zo geschiedde en heb ik bij diverse werkgevers mijn horizon mogen verbreden. De afgelopen 15 jaar heb ik verschillende rollen vervuld bij Alfa Laval, waarvan de laatste 6 jaar als Algemeen Directeur.”

En heb je affiniteit met spuitgieten of gaat er een nieuwe wereld voor jou open?
“Grappig dat je het vraagt. Mijn allereerste vakantiebaan was bij EMI. Wist je dat zij cd’s produceerde door middel van spuitgieten? Veel mensen weten dit niet. Daar maakte ik voor het eerst kennis met de spuitgiettechniek. En als producent van CD/CDR productiemachines, heb ik bij ODME mijn kennis verder aangevuld. De terminologie ken ik dus wel een beetje en enkele namen uit deze branche zijn voor mij ook bekend. De affiniteit is er, maar er gaat ook een nieuwe wereld voor mij open.”

Wat zou je graag naar voren willen laten komen in jouw rol als Algemeen Directeur?
“Ik ga proberen om een stip op de horizon te krijgen. Een visie voor de lange termijn, waar we als bedrijf én als individuen naartoe kunnen werken. Ik ben allergisch voor angstcultuur: je moet fouten durven maken, anders doe je te weinig. Ik houd ervan om nieuwe dingen te proberen en heb dus liever dat we af en toe uitglijden, dan dat we werken met de handrem erop. Met een open en eerlijke bedrijfscultuur, kunnen we samen met het team alle uitdagingen aangaan.”

Wat is jouw persoonlijke missie bij Alligator?
“Het stimuleren van ontwikkeling, zowel de onderlinge samenwerking als ieder individu. Dát is het allerbelangrijkste voor een bedrijf. Het is geweldig mooi om te zien als mensen zich ontwikkelen in hun kracht.

Mijn persoonlijke uitdaging daarentegen is om de tijd te nemen om mijzelf te verdiepen in het bedrijf, de processen, de mensen, de markt etc. Deze wereld is grotendeels nieuw voor mij en ik wil graag de tijd gebruiken om alles te laten bezinken en niet te snel te oordelen. ”

En hoe is René buiten de werktijden om?
“Nou, als het goed is zou je geen verschil moeten zien van mij binnen en buiten de kantoormuren. Ik houd van een open, eerlijke en transparante cultuur. Ook privé. Mijn hobby’s zijn vooral reizen, buiten zijn, wandelen, skiën en gezellig samen zijn met familie en vrienden. En had ik vakantie al genoemd?😉”

Tot slot: wat betekent werkplezier voor jou?
“Met een team mooie dingen maken/doen die tot succes leiden. Voor mij ligt de nadruk op de weg hier naartoe. Eventuele tegenslagen kun je positief benaderen en je lering uithalen. Dat spel vind ik ontzettend mooi. En om dit met z’n allen te doen geeft mij enorm veel werkplezier!”