Klaar? Produceren maar! Toch?

Het spuitgieten van een gemiddeld product duurt circa 25-30 seconden. De grondstoffen worden in de machine geplaatst en binnen no-time rolt jouw product van de band. Toch? Zo simpel is het echter niet. Het opstarten van een productiebatch is een proces dat bestaat uit verschillende stappen en handelingen. Het ombouwen van een machine van product A naar product B neemt de nodige tijd in beslag. De tijd die nodig is om kwaliteit en precisie te garanderen. Hoe kun je flexibel én efficiënt zijn als spuitgieter? En wat betekent dit voor de productie van jouw product? Wij geven je graag wat meer inzicht!

Van order tot de eerste productie
Het opstarten van een productiebatch bestaat uit de volgende handelingen:

1.Administratief: de order moet worden gecheckt, gearchiveerd en vervolgens bevestigd worden. De materialen worden ingekocht en/of gecontroleerd en jouw order wordt vervolgens ingepland.
2.Matrijs productieklaar maken; de matrijs gaat langs de gereedschapsmakerij om de staat hiervan te bekijken en om te zien of deze in productie kan.
3.De matrijs wordt op de machine geplaatst.
4.Materiaalvoorbereiding; de materialen moeten gedroogd worden.
5.Vervolgens kunnen de koelkanalen op de juiste manier worden aangesloten.
6.Machine moet worden opgestart, matrijs moet warm worden voordat je een stabiel proces hebt. Hierbij ontstaat aanloopverlies, waarbij materiaal verloren gaat.

Dan zijn er ook altijd nog speciale werkzaamheden die van toepassing kunnen zijn, zoals het wisselen van een schroef, schoonspuiten van een schroef, matrijzen ombouwen/aanpassen voor bepaalde machines of bijvoorbeeld het inzetten van automatiseringen. Alle stappen worden vanzelfsprekend met zorg en nauwkeurigheid uitgevoerd.

Bevoorrading vs ad-hoc produceren
Hoeveel arbeidsuren neemt het proces van opstarten in beslag? Uiteraard hangt dit van vele factoren af, zoals onder andere de machinegrootte. Voor de kleinere machines rekenen we circa 3 uur en voor de grotere machines kost het instellen al snel een hele dag. Het is dus geen kwestie van machine ‘aan’ en produceren maar. Dit maakt dat ad-hoc produceren lastig is uit te voeren. Bovendien drijft het produceren van een kleine oplage de kostprijs aanzienlijk omhoog ten opzichte van grotere oplages. Het hanteren van een voorraad biedt (prijstechnisch) schaalvoordelen en zekerheid van beschikbaarheid van jouw product.

Efficiënte productiefaciliteit
Als duurzaamheidspartner zijn wij bij Alligator Plastics altijd op zoek naar de meest efficiënte weg. Het produceren van kleinere series zorgt ervoor dat machines vaak omgesteld moeten worden. Dit kan leiden tot veel, onnodige, verstoringen in de productiefaciliteit. Daarnaast zijn tegenwoordig de technische mensen die dit werk verrichten erg schaars, waardoor we naast onze machines ook onze mensen zo efficiënt mogelijk willen inzetten. Met een 5-ploegendienst en 24/7 spuitgietproductie trachten wij om onze spuitgietcapaciteit maximaal te benutten.

Om dit mogelijk te maken zijn onze collega’s van de afdeling Planning dag in, dag uit bezig met het zo optimaal mogelijk inzetten van de machines en de mensen, met de deadlines van onze klanten al uitgangspunt uiteraard. Bovendien moeten ook de benodigde grondstoffen on-time beschikbaar zijn, om een efficiënte planning te kunnen waarborgen. En helaas is hedendaags de schaarste op de markt van de grondstoffen een veelvoorkomende uitdaging.

Kassa bij, alsjeblieft.
Al met al is het plannen van een efficiënte productiefaciliteit een uitdaging op zich. Een goede metafoor is de kassa in de supermarkt: op basis van een gemiddelde toestroom wordt berekend hoeveel kassa’s moeten draaien om de aanwezige klanten goed te kunnen bedienen. Hierbij kan er op korte termijn tot op zekere hoogte op- of afgeschaald worden, maar is er een beperkt aantal kassa’s beschikbaar en een beperkt aantal kassières werkzaam op dat moment. Bovendien kunnen niet alle kassa’s tegelijk gesloten worden voor schoonmaak. Dit vraagt om een weloverwogen planning.

Hoe kunnen we samen zorgen voor een efficiënte productie?
Plannen omzetten naar een planning = key! Door samen met de klant het gesprek aan te gaan, verwachtingen te managen van beide kanten, het incalculeren van een voorraad en vooraf uitgebreid stil te staan bij de benodigde productie, kan de fabriek effectief en doeltreffend worden ingezet. En daar profiteer je als opdrachtgever natuurlijk ook van: in tijd, geld en zekerheid van beschikbaarheid. Wij delen uiteraard graag onze kennis en ervaring wat betreft productontwikkeling en spuitgieten, om zo het maximale te behalen met betrekking tot het produceren van jouw product. Een grensverleggend product, waarmee je vandaag én morgen het verschil kan maken.