Het leveren van toegevoegde waarde, waarmee je vandaag én morgen het verschil maakt. Dat is onze drijfveer. Niet voor niets is onze slogan: Shaping (y)our future. En daarin gaan we ver. Een matrijs binnen 5 werkdagen up-and-running hebben, van begin tot eind? Het klinkt haast onmogelijk. Niets is minder waar. Samen met onze klant is het ons gelukt.

Van niets, naar een volledig draaiende productie

In 5 dagen weliswaar. Bovendien brengt het overnemen van bestaande producten een risico met zich mee. Wat voor matrijzen zijn het? In welke staat verkeren ze? Passen ze überhaupt op onze machines? Er zijn veel onzekerheden. Maar we zijn de uitdaging aangegaan.

Het gezamenlijke doel: productkwaliteit verbeteren en bovendien hogere productie aantallen realiseren. En dat binnen 5 werkdagen. Snel schakelen was dan ook vereist. We hebben in de bestaande planning ruimte gemaakt om dit alles voor elkaar te krijgen.

Salesmanager Robert van den Dungen vertelt
“Na het telefoontje van de klant hebben we direct een projectteam opgeschaald om ervoor te zorgen dat we geen tijd zouden verliezen wanneer de matrijzen binnen zouden komen. Na ontvangst van de 3 matrijzen, werden deze door onze interne gereedschapsmakerij/toolmaker beoordeeld. Daar bleek dat de matrijzen niet zomaar op onze machines zouden passen en dat we hiervoor nog diverse aanpassingen moesten doorvoeren. Ook bleek dat de matrijzen fors achterstallig onderhoud hadden, waardoor de matrijzen volledig uit elkaar gehaald moesten worden. Gelijktijdig werden de machines vrijgemaakt voor deze productie.

Tijdens de proefspuiting werden de nodige parameters al snel goed ingesteld. De producten die van de rolband kwamen werden direct goedgekeurd door de klant. De klant is bij ons bij de proefspuiting welkom om te komen kijken en dat had in dit geval een extra voordeel zodat het product direct vrijgegeven kon worden voor verdere productie.”

De samenwerking met de klant heeft hier een cruciale rol in gespeeld. De communicatie onderling ging vlekkeloos en er werd door beide partijen tijd vrij gemaakt om snel te kunnen schakelen. Hiermee hebben we gezamenlijk een mooi resultaat kunnen boeken! Op de vraag of het haalbaar is om binnen 5 werkdagen 3 nieuwe matrijzen volledig up-and-running te hebben, is ons antwoord: Ja, dat kan!