Groeien door te leren: opleidingen en trainingen bij Alligator Plastics

Het belang van interne doorstroom en de ontwikkeling van medewerkers is een essentieel onderdeel als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Alligator Plastics erkent dit belang en zet zich in voor het faciliteren van opleidingen en cursussen om continuïteit in kennis en expertise te waarborgen, evenals het bevorderen van werkplezier.

Specialisme is key
Wij bieden zowel productie- als kantoorpersoneel de introductiecursus spuitgieten aan. We bieden iedereen de kans om de basis van ons bedrijfsproces te leren. Voor productiepersoneel worden de vervolg trainingen Spuitgieten 1, Spuitgieten 2 en Proefspuiten ter beschikking gesteld. Zo kan iedere medewerker de kennis verrijken.

Daarnaast is praktijkervaring essentieel in het onderhouden van die kennis. Proefspuiten is een vak apart: een deel kun je leren op de cursus, maar het meeste leer je in de praktijk. Het kost jaren om het specialisme proefspuiten goed te beheersen. Dit willen wij zowel intern (door ermee in de praktijk aan de slag te gaan) als extern (door middel van een cursus) faciliteren.

Nederlands familiebedrijf
Bij Alligator Plastics zijn ook collega’s van over de grens welkom. Het komt dan ook geregeld voor dat nieuwe collega’s de Nederlandse taal niet volledig beheersen. We vinden het belangrijk om hen te ondersteunen en daarom bieden we Nederlandse taaltrainingen aan. Op deze manier waarborgen we niet alleen de verbinding met onze Nederlandse roots als familiebedrijf, maar helpen we ook onze collega’s om zich volledig te kunnen uiten en te integreren in het bedrijf én in de Nederlandse samenleving.

Veiligheid voorop
Een veilige (werk-)omgeving willen we allemaal. We stimuleren dan ook onze collega’s om BHV’er te worden en de daarbij behorende cursus te volgen. Veiligheid op de werkvloer betekent ook met de juiste kennis en ervaring de machines gebruiken en bedienen. Trainingen als: Veilig werken met bovenloop-/portaalkraan, EPT, heftruck en reachtruck: alles wat voor een specifieke functie nodig is, wordt gefaciliteerd. Samen zorgen we ervoor dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Partners
Om een sterk fundament te bouwen, schakelen wij de hulp in van diverse partners met ieder hun expertise. Zo helpen Mikrocentrum en GBT Opleidingen ons in een goede structuur en praktische uitvoering van ons opleidingsplatform. Op deze manier kunnen we een continu leerproces bieden en het behalen van nieuwe certificeringen of diploma’s van het juiste niveau waarborgen.

Jouw werkplezier
Naast de basiselementen als het gaat om ontwikkeling en opleiding, is alles op aanvraag van collega’s mogelijk. Hierbij ligt de spreekwoordelijke bal bij alle medewerkers en wordt eigenaarschap verwacht in het uitspreken van opleidingsbehoefte. Zo hebben verschillende collega’s de volgende trainingen of cursussen gevolgd: Programmeren van robots/machines, Frezen en verspanen, Softwaretraining, Projectmanagement vaardigheden zoals LEAN Six Sigma en Leidinggeven op de werkvloer.

Als werkgever zorgen we ervoor dat iedere werknemer zich prettig voelt, dat persoonlijke doelen kunnen worden bereikt en dat men zich kan blijven ontwikkelen met een persoonlijk opleidingsplan. Alles in het kader van het werkplezier binnen Alligator Plastics.