Een nieuw gezicht bij Alligator Plastics

 

Maak kennis met Robert, onze nieuwste Sales Manager! Zijn overtuiging: enkel met een goede samenwerking, zowel intern als extern, kunnen we succes boeken en daarbij is iedereen van belang. Mijn toegevoegde waarde is dat ik eenvoudig kan schakelen tussen verschillende partijen, stakeholders en deze samen kan brengen voor het beste resultaat! Lees hieronder meer over deze sportieve collega.

Vertel eens wat over jezelf. Hoe ben je bij Alligator terechtgekomen?
Ik ben 32 jaar oud, opgegroeid in Valkenswaard en woon momenteel in Eindhoven. Ik ben mijn loopbaan gestart bij een energieleverancier voor de zakelijke markt: Scholt Energy. Hier ben ik gestart op de customer service afdeling en later doorgegroeid in Accountmanagement.

Ik had destijds een ambitie om ooit internationale sales te doen en die kans kreeg ik bij Vialle Autogas Systems. Hier was ik verantwoordelijk voor de intercontinentale sales en later voor de wereldwijde key-accounts. Helaas bood het bedrijf mij niet de uitdagingen die ik zocht. En heel cliché, maar de techniek heeft mij altijd al aangetrokken. Ik heb bij verschillende productiebedrijven binnen mogen kijken en dit vond ik altijd enorm interessant. De kunststof industrie heeft toen mijn interesse gewekt. Alligator Plastics was voor mij al een bekende naam in de markt en de uitstraling sprak mij direct aan. In het kader ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’ heb ik een open sollicitatie gestuurd en zie hier het eindresultaat!

Leuk! En hoe is Robert buiten de werktijden om?
“Haha! Buiten het werken om ben ik graag actief bezig en speel ik in een heren hockey team. Hobbymatig ga ik graag motorrijden, boulderen, padellen, zaalvoetballen, snowboarden of golfen. Ik vind het lastig om stil te zitten, vandaar ook de vele verschillende actieve hobby’s. Naast de actieve hobby’s ben ik graag bezig met techniek en onderhoud van auto’s en motoren. Oh, voordat ik het vergeet te zeggen; voor een gezellige activiteit met biertje of een wijntje kun je mij ook altijd (vrij eenvoudig) enthousiasmeren!”

Wat zou je graag naar voren willen laten komen in jouw rol als Sales Manager?
“Succes! Dit is natuurlijk een breed begrip, maar ik ben er van overtuigd dat een (goede) Sales Manager gedreven wordt door successen. Dit kan een mooie nieuwe klantorder zijn, het behalen van targets, maar ook als team een issue met een klant op een goede manier oplossen waardoor de relatie beter wordt. Succes is in mijn ogen ook de positieve ontwikkeling van jezelf én het bedrijf waar je uiteindelijk beiden baat bij hebt.

Veel salesfuncties zijn persoonsgebonden waarbij persoonlijke targets, persoonlijke successen en persoonlijke prestatiebonussen gelden. Dit is niet voor mij weggelegd. Enkel met een goede samenwerking intern en extern kunnen we succes boeken en daarbij is iedereen van belang. Mijn toegevoegde waarde is dat ik door mijn verschillende (bij)banen heb geleerd om eenvoudig te schakelen tussen verschillende partijen, stakeholders (intern & extern) en deze samen kan brengen om zodoende klanten en orders binnen te halen, maar ook de bedrijfsprocessen te waarborgen.”

Wat betekent werkplezier voor jou?
“Werkplezier is voor mij een gezonde balans tussen hard werken & presteren in combinatie met een goede teamsfeer & humor. Samen succes realiseren zorgt bij mij voor een goed gevoel en daarnaast moet er ruimte zijn om grappen te maken of te kletsen over koetjes en kalfjes. Dit komt de samenwerking enkel ten goede en zorgt er ook voor dat je met (meer) plezier naar je werk gaat. Als de samenwerking goed zit, dan volgen de successen vrijwel automatisch.”

Hoe heb je de eerste weken ervaren?
“Mijn eerste weken heb ik zéér goed ervaren. Tijdens de sollicitaties kreeg ik het gevoel dat het ‘teamverband’ een belangrijk aspect was binnen Alligator Plastics en niets blijkt minder waar. Iedereen neemt zijn tijd om mij te leren kennen en wegwijs te maken binnen de organisatie. Daarnaast staat de deur bij iedereen open en die combinatie geeft een heel welkom gevoel! Ik vind de productie processen heel interessant en ik merk ook dat ik mijn affiniteit met techniek in de huidige functie zeker kwijt kan. Ik kijk uit naar de toekomst binnen Alligator Plastics!”