Het vertrekpunt

Met de TriflexAIR heeft Tribus een nieuwe norm gezet in het veilig vervoeren van passagiers en rolstoelen. De volledige geïntegreerde vierpunts rolstoelvastzetsysteem garandeert veiligheid ten alle tijden. Om merkonafhankelijke voertuigen te kunnen ombouwen tot multifunctionele rolstoeltoegankelijke minibussen, is een flexibele aanpak nodig. Hierbij staat naast veiligheid, gebruiksvriendelijkheid centraal en moeten de oplossingen voldoen aan de Europese richtlijnen voor personenvervoer. Dit is het vertrekpunt van Tribus en de vraag aan Alligator Plastics om hier een bijdrage aan te leveren.logo Tribus Group

De rit

Om een flexibele bus-indeling te realiseren, wordt gebruik gemaakt van losse units. Zowel enkel als gecombineerd. Met meer dan 100 verschillende layout configuraties biedt het TriflexAIR-systeem een grote verscheidenheid aan zitplaatsen en rolstoelconfiguraties.

Eerdere modellen van het TriflexAIR-systeem waren niet volledig van kunststof, zoals de ontgrendeling die nog van staal werd gemaakt. Alligator Plastics heeft daarom een ontwikkelslag gemaakt, waarbij de 3 onderdelen, bestaande uit diverse elementen, nu volledig van kunststof worden gemaakt. Daarnaast zijn de producten ook optisch gezien verbeterd. Het proces omvat:

  • Spuitgieten van alle elementen
  • Veiligheidslijn printen
  • Nabewerkingen; a. middels ultrasoon lassen
  • Assemblage en volledige units aanleveren bij Tribus

Op naar duurzame kilometers

Onlangs hebben diverse klanten van Tribus het vloersysteem TriFlexAIR 2.0 in praktijk getest. Het nieuwe vloersysteem van Tribus scoort hoog qua gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Doordat de vloer tot 35% lichter is, kan er bovendien enorm bespaard worden op het brandstofverbruik. Na een succesvolle ontwikkel- en testfase, staan we in de startblokken om seriematig te gaan produceren.

Op naar vele duurzame kilometers!

TriflexAIR is het lichtste volledige geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem ter wereld. De aluminiumconstructie is minstens 200 kilogram lichter dan vergelijkbare rolstoelminibussen. Volgens de studie van de Universiteit van Delft bespaart wordt ruim €2.300,- aan brandstof bespaard en 5.080 kilogram reductie aan CO2.

Eric van Vliet
Manager Innovation en Development

Door de ontwikkelslag naar volledig kunststof onderdelen heeft Alligator Plastics met ons meegedacht om het TriflexAIR 2.0 vloersysteem nog lichter en duurzamer te maken. Zo dragen zij bij aan de missie van Tribus; het creëren van innovatieve mobiliteit.

Over Tribus

Tribus Group ontwikkelt innovatieve mobiliteitsoplossingen. Zij bouwen merkonafhankelijk voertuigen om tot multifunctionele rolstoeltoegankelijke minibussen en ontwikkelen en verkopen de producten die zij toepassen. Hierbij staan veiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal en voldoen alle oplossingen aan de Europese richtlijnen voor personenvervoer.