Van frezen naar spuitgieten.

De AED kasten van Rotaid hangen wereldwijd in meer dan 65 landen. De Rotaid 24/7 kast maakt gebruik van connectiviteit: zo kan de AED kast op afstand worden uitgelezen. Door het daverende succes, schoot de productievraag omhoog en werd het interessant om te investeren in een duurzame oplossing. De vraag vanuit Rotaid was dan ook: ‘kunnen we de bevestigingsplaten ook kunststof spuitgieten?’. Ons antwoord: dat kan zeker!

Onze werkwijze

Voorheen werden de bevestigingsplaten gefreesd. Het ontwerp voor de platen werd gereedgemaakt voor het spuitgieten. Hierbij werd er rekening gehouden met alle voorkomende weersomstandigheden, van 40°C in Dubai, tot -40°C in Zweden. Ook de overige functionele eisen moesten behouden blijven. Samen met verschillende specialisten is een advies uitgebracht met betrekking tot de geschikte grondstoffen. Het uiteindelijke ontwerp werd een vertaling van besparingen op diverse vlakken. Tel daar de nevenbesparingen bij bovenop, zoals minder stroomverbruik en lagere transportkosten en de keuze was snel gemaakt.

De resultaten

Van frezen:

  • Massief product (obv HDPE)
  • Arbeidsintensief door de vele boorgaten en aparte nabewerkingen
  • Veel restafval

Naar kunststof spuitgieten:

  • Dunwandig product (obv polycarbonaat) zorgt voor besparing in gewicht
  • Enorme besparing in productietijd
  • Afval is nihil

Onze samenwerking

“Het is bijzonder mooi om als Alligator Plastics een bijdrage te mogen leveren aan dit maatschappelijke product. Met behulp van de modernste productietechnieken is dit een model voorbeeld voor de duurzame inzet van spuitgieten. Het product voldoet dan ook aan de hoogste eisen als het gaat om maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.” Aldus Joyce Cupedo, Project Manager bij Alligator Plastics.

Ruben Halmans
Founder | Managing Director Rotaid

Door onze sterke groei en focus op duurzaamheid zochten wij contact met Alligator Plastics om te onderzoeken op welke wijze zij ons zouden kunnen helpen en begeleiden bij de doorontwikkeling van onze producten. Tijdens dit proces hebben we al onze initiële doelstellingen kunnen verwezenlijken en daarbij aanvullend enkele modificaties en upgrades kunnen uitvoeren. Inmiddels werken we op zeer prettige wijze samen en hebben we de schaalbaarheid kunnen borgen waarmee we verder kunnen bouwen aan onze internationale ambities.

Over Rotaid

Rotaid AED Cabinets ontwikkelt kasten voor het robuust en opvallend opbergen van Automatische Externe Defibrillatoren (AED). De (verwarmde) kasten voor binnen- en buitengebruik hebben een karakteristieke ronde vorm en een uniek openingsmechanisme, voor snelle en gemakkelijke toegang. Rotaid’s missie: ‘Rotaid wordt het internationale symbool voor een AED’.