Produceren en assembleren in een semi cleanroom.

Döhler had voorheen een overdrukventiel van staal. Dit is een ventiel voor grote RVS tanks met veel liters inhoud.

De productiekosten voor dit product waren erg hoog en het werd vaak gereinigd en hergebruikt. Dit maakt het product onbetrouwbaar.

Onze uitdaging

  • Betrouwbaarheids- & kwaliteitscontroles
  • Reductie in productiekosten
  • Doorstaan lektest en diverse druktests
  • Bestand tegen hoge temperaturen en druk

Onze oplossing

Voedingsmiddelen worden onder druk geïmporteerd i.v.m. de houdbaarheid ervan. Het ventiel zorgt ervoor dat de druk afneemt wanneer die te hoog is. Het ventiel hebben wij ontwikkeld en wordt nu eenmalig gebruikt, heeft een siliconen afdichting en een veertje. In onze semi cleanroom produceren en assembleren we de overdrukventiel. Dit is een schone omgeving waarin we de GMP richtlijnen volgen. Hiermee voorkomen we dat er contaminatie plaatsvindt op producten en/of productonderdelen. Ook coderen we ze op datum en voeren we diverse functionele tests uit voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Onze productontwikkeling en kwaliteitsborging heeft ervoor gezorgd dat het ventiel CE (Conformité Européenne) is gekeurd. Hiermee voldoet ons product aan de gestelde eisen en regels. Daar zijn we trots op!

Over Döhler

Döhler is wereldwijde producent, verkoper en leverancier voor de voedings- en drankenindustrie. Ze maken door technologie aangedreven natuurlijke ingrediënten, ingrediëntensystemen en geïntegreerde oplossingen. Ze houden natuur en innovatieve technologieën als uitgangspunt met kwaliteit hoog in het vaandel. Hierdoor zijn ze altijd een stap verder om echte toegevoegde waarde te creëren.