“Alligator heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt!”

De vraag van EControls aan Alligator Plastics was helder: zij zochten een kunststofproducent voor de productie van de behuizing van heftruck sleutels. De voorwaarden: er dient een magneet en een antenne sticker in geplaatst te worden, zodat EControls de sleutels zelf kan programmeren met eigen software. Wij gingen de uitdaging aan. De elektronische sleutels worden toegepast voor de aansturing en het bijhouden van LPG-aangedreven speciale transportvoertuigen zoals vorkheftrucks, voor inbouw af-fabriek wereldwijd.

Onze werkwijze

  • Het uitdenken en uittekenen van het productontwerp door R&D
  • 2 losse onderdelen spuitgieten
  • Assemblage: magneet en sticker met antenne erin plaatsen
  • Hufterproof maken dmv ultrasoon lassen

Onze meerwaarde

Het programmeren van de sleutel gaf verstoringen op basis van het bestaande ontwerp. Na grondig research hebben we de juiste positie bepaald van de magneet en de stickerantenne, waardoor er geen interferentie optreedt. Daarnaast zorgt een specifieke ribbengeometrie aan de binnenzijde van de producten voor de juiste klemming van de magneet en antenne in de behuizing. Bovendien hebben we aan de wens kunnen voldoen met betrekking tot assemblage: ‘Een grote pré was het kunnen aanbieden van ultrasoon lassen en daarmee de gehele assemblage onder één dak. Hierdoor konden wij een kant-en-klare sleutel in zijn geheel inkopen.’ Aldus René Jacobs – project engineer.

Onze samenwerking

De samenwerking verliep vlekkeloos. Door middel van een vaste terugkerende Teams-meeting werd de voortgang van het project besproken en bleef de klant volledig op de hoogte. Actiepunten voor beide partijen werden gezamenlijk uitgezet, zodat er geen onnodige tijd verloren ging. Dit alles werd zeer op prijs gesteld.

Alligator levert duidelijk de verwachte toegevoegde waarde dat je van een goed spuitgiet-ontwikkelbedrijf zou wensen en die wij als Econtrols vanaf tekening niet zelf in huis hebben. Robert Zwinenberg – manager Purchasing & Logistics

 Over EControls

EControls richt zich op het ontwerp, de engineering en de productie van complete motorbesturingsoplossingen die wereldwijd worden geleverd aan OEM’s in de motor- en voertuigindustrie. In 2009 fuseerden EControls en FW Murphy. Het bedrijf combineert de uitgebreide expertise van EControls op het gebied van motorbesturing met de uitgebreide instrumentatie- en weergavemogelijkheden van FW Murphy om klanten een totaaloplossing te bieden voor motorbesturing, -bescherming en -bewaking.