Schoolvoorbeeld van klassieke spuitgietproducten

Het traject met De Jong DUKE mag de boeken in als een schoolvoorbeeld van een klassiek spuitgietproject. Voor deze producent van koffiemachines hebben we een 14-tal producten mogen ontwikkelen ten behoeve van een nieuw koffie apparaat voor de zakelijke markt. Ons enthousiasme gaat ver, zeker als het om goede koffie gaat!

De vraag van de klant

Voor de nieuwe Brewer XL, werd de vraag bij Alligator Plastics neergelegd voor het produceren van 14 onderdelen. De eerste stap is het spuitgietbaar maken van de verschillende onderdelen. Hiervoor hebben wij, in nauwe samenwerking met de klant, een adviesplan uitgebracht inclusief de voorwaarden met betrekking tot het spuitgieten. Met deze uitgangspunten kon De Jong DUKE in eigen beheer de onderdelen uittekenen, waarna wij met de aangeleverde technische tekeningen aan de slag zijn gegaan.

Onze aandachtspunten

Het project betrof verschillende onderdelen, met ieder verschillende eigenschappen en specificaties, maar die nauw op elkaar of andere onderdelen aan moeten sluiten. Hoge toleranties zijn dus een vereiste in dit traject. Daarnaast hebben we te maken met een voedselverwerkende machine. Dit betekent dat een aantal materialen moeten beschikken over een foodgrade certificering. De gekozen grondstoffen moeten aan alle aspecten van de voedselveiligheid voldoen, zowel voor de Europese als voor de Amerikaanse markt. Voor enkele onderdelen is zelfs een ”geschikt voor drinkwater” certificering noodzakelijk. In samenwerking met onze partners, hebben we de juiste materialen gevonden die aan deze eisen en certificeringen voldoen.

Het eindresultaat

En natuurlijk willen we ook in onze eigen kantoren en fabrieken het eindresultaat zien én ervaren. Nadat het project is afgerond hebben we dan ook meteen de nieuwe machines, met onze onderdelen in de brewer, bij Alligator in ontvangst mogen nemen. Zie hiernaast het eindresultaat met de betrokkenen van dit project: Koen van Steensel en Veronique Kriesch.

Onze samenwerking

“Vanaf het moment dat dit project in de fase van uitvoering kwam, ben ik als project manager bij Alligator Plastics aangehaakt en heb ik de coördinatie opgepakt. Ik vind de samenwerking met De Jong DUKE prettig: korte lijntjes en vaste contactpersonen. We konden goed sparren over ontwerp opties, planning, toleranties en afwijkingen versus functionaliteit.” Aldus Jordi Torres, Project Manager Alligator Plastics.

Alligator Plastics is trots om met een dergelijk succesvol en innovatief Nederlands maakbedrijf te mogen samenwerken!

Arjan van den Broek
Mechanical Engineer De Jong DUKE

Voor dit project hebben wij al zeer vroeg de samenwerking gezocht. Daardoor konden we het gehele traject waar nodig een beroep doen op de know-how van Alligator Plastics. Door nauw samen te werken hebben we meerder uitdagingen opgelost. Opvallend vind ik dat goed gestructureerd gewerkt werd, maar ook pragmatisch en doelgericht. Waar nodig werd snel geschakeld of dat stapje extra gezet. Het resultaat is een hoogwaardig en robuust product.

Over De Jong DUKE

De Jong DUKE te Sliedrecht is een innovatief familiebedrijf. Al sinds 1957 is het bedrijf succesvol in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van koffie-espressomachines voor de OCS- & vendingmarkt. Met vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten en klanten in diverse werelddelen heeft De Jong DUKE een reputatie opgebouwd als loyale, betrouwbare fabrikant van hoogwaardige designproducten met een goede performance. De organisatie kenmerkt zich door kwaliteit, innovatie, gedrevenheid en servicegerichtheid en heeft mede hierdoor 3 jaar op rij de FD Gazellen Award plus in 2018 de European Business Award ontvangen.