Antibacteriële iPad-houder voor klinische omgevingen

Voor het gebruik in ziekenhuizen wilde het Eindhovense bedrijf iQmount een houder voor een iPad op de markt brengen. De houder wordt gemonteerd aan een standaard of montagearm bij het bed van de patiënt en moet robuust zijn, diefstalbestendig en makkelijk schoon te maken. De bedenker kwam met een ruwe digitale schets. Alligator Plastics maakte er een functioneel, hygiënisch én heel fraai eindproduct van.

Onze uitdaging

  • Antibacterieel, krasbestendig en bestand tegen schoonmaakmiddelen
  • Slimme duurzame voorzieningen voor bediening iPad-knoppen
  • Diefstalbestendige bevestigingen
  • Materiaalbesparend ontwerp met kwaliteitsuitstraling

Onze oplossing

Alligator Plastics koos voor de kunststof PC-ABS. Hiermee heeft de iQmount iPad-houder een mooie krasbestendige oppervlakte-uitstraling gekregen. Een antibacteriële toevoeging zorgt ervoor dat het materiaal makkelijk schoon te houden is. De houder heeft speakergaatjes, kabelvoorzieningen en veiligheidsschroeven. De grootste uitdaging was het design van de knoppen. Deze moeten perfect passen op de verende iPad-knoppen en moeten lange tijd probleemloos functioneren. Samen met de klant hebben we de verschillende opties stap voor stap ontworpen, 3D-geprint en geoptimaliseerd. De iQmount iPad-houder wordt inmiddels naar volle tevredenheid door patiënten in ziekenhuizen gebruikt.

Jurjen Eisink
Technical Director

Het was een heel agile proces. Stap voor stap hebben we samen met Alligator Plastics het product ontworpen en continu verbeterd. Steeds korte feedbackrondes om zo snel mogelijk een goed resultaat neer te zetten. Ook hebben we veel overleg gevoerd met ziekenhuizen om verbeterpunten te ontdekken en in het ontwerp mee te nemen. Het product voldoet nu volledig aan de verwachtingen. Een heel fraai gezamenlijk succes!

Over iQmount / CareServant

iQmount is een onderneming van CareServant, een verzelfstandiging vanuit Philips. CareServant is gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de gezondheids- en zorgmarkt. CareServant-software werkt op meer dan 4.000 ziekenhuisterminals / -tablets in verschillende Europese landen. Het biedt entertainment, educatie, multimediacommunicatie en een breed scala aan diensten. De iQmount iPad-houder is een welkome hardware-aanvulling op de oplossingen van CareServant.