Een inspirerende case van een unieke samenwerking

Meerwaarde creëren voor de consument met een bestaand product: het vertrekpunt voor dit project. Samen met de gedeelde duurzaamheidsgedachte is dit dé drijvende kracht geweest bij de ontwikkeling en productie van de travelcase voor de gehoorbescherming van Alpine Hearing Protection. Een unieke samenwerking tussen drie partijen die ieder in hun kracht een bijdrage hebben geleverd aan het eindproduct.

Een sterke drie-eenheid

In 2020 werd het eerste contact gelegd met Alpine. Hierbij werden de gedachten gedeeld om de productie vanuit China naar Nederland te halen. De beweegredenen? Een travelcase ontwikkelen die klanten nog meer waarderen, financiële voordelen behalen én een duurzame bijdrage leveren. De aanvraag werd concreet gemaakt en dit resulteerde in de productie van een nieuwe travelcase voor de oordoppen van Alpine. Het design van de travelcase is door het designbureau REGGS ontwikkeld en door Alligator aangepast naar een technisch spuitgietbaar productontwerp. Voor de assemblage en operationele uitlevering van het uiteindelijke consumentenproduct werd Prodevelop erbij gehaald. Zo ontstond een sterke drie-eenheid.

Onze meerwaarde

  • Doorontwikkeling productontwerp
  • Vroegtijdig productsamples ontwikkelen
  • Begeleiding van productiemal
  • 2K spuitgieten van het eindproduct
  • En binnen een krappe levertijd voorraad opbouwen

Onze werkwijze

Naast de productie van de uiteindelijke travelcase, hebben we vooral ook onze technische kennis en expertise kunnen toevoegen aan dit project. Samen met Alpine en Prodevelop is er gekeken naar het materiaal, functionaliteiten, gebruik van kleur etc. De uiteindelijke travelcases zijn gemaakt van PP en TPE. Laatstgenoemde om de doosjes een hoogwaardige uitstraling te geven. Daarnaast is gebruik gemaakt van een filmscharnier om de travelcase zo compact mogelijk te maken. Dit wordt direct na het spuitgieten, wanneer de kunststof nog warm is, door een robotarm voorgebogen om de filmscharnier te verstevigen.

Onze samenwerking

Samen met Alpine en Prodevelop hebben we een sterke samenwerking opgebouwd, waarbij we onze kennis en ervaring hebben gebundeld. Gedurende het traject hebben we onderling veel overleg gehad. Dit bevorderde het verloop van het traject, aangezien alle onderdelen uiteindelijk natuurlijk perfect in elkaar moeten passen bij het eindproduct. Letterlijk en figuurlijk. “Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren. Zeker wanneer je wat verder bent in het project en je weet wat je van elkaar kan en mag verwachten, is het heel fijn om gezamenlijk op te trekken.  We waren alle drie continue op de hoogte van alle ontwikkelingen. Open en transparant waren wel de keywords voor het succes.” Aldus Paul van den Broek, Salesmanager Alligator Plastics.

Ingmar van der Zee
Marketing Director

Wij hebben voor Alligator gekozen omdat ze naast een prettig contact en een goede prijs veel expertise meebrachten. Tijdens het proces is dit goed naar voren gekomen en hebben ze van een goed concept een topproduct gemaakt. Nu we de eerste producten in de winkels hebben liggen en consumenten enthousiast zijn weten we zeker dat we voor de juiste partij hebben gekozen. We kijken uit naar een lange samenwerking met nog meer succesvolle projecten.

Over Alpine

Alpine is de koploper op het gebied van gehoorbescherming. Met gehoorbescherming voor elke situatie en leeftijd hebben ze een unieke positie en verkopen ze inmiddels in meer dan 64 landen. De missie van Alpine is om mensen hun hele leven van geluid te laten genieten. En daar is kwalitatieve gehoorbescherming voor nodig die je beschermen tegen irritante of soms zelfs gevaarlijke geluiden. Hierin is het belangrijk dat mensen vooral kunnen blijven doen waar ze gelukkig van worden. Of het nou klussen, uitgaan, zwemmen, vliegen of heerlijk slapen is. Daarnaast zet het bedrijf zich al jarenlang in om wereldwijd bewustwording te creëren rondom het onderwerp gehoorbeschadiging.