De uitdagingen van afdekkapen voor zuurstofflessen

Onze klant heeft ons benaderd met de vraag over zuurstofflessen. Ze waren op zoek naar een producent voor de afdekkappen. “Omdat de zuurstofcilinders toegepast worden in ziekenhuizen en ambulances moest de beschermkap voldoen aan hoge kwaliteitseisen”, geeft Peter Colmbijn aan. Artsen moeten direct kunnen zien of de zuurstofcilinder al is gebruikt. Bovendien moet de verzegeling snel te verwijderen zijn.

Onze uitdaging

  • Hoge kwaliteitseisen
  • Eenvoudig en snel in gebruik
  • Korte levertijden

Onze oplossing

Met deze informatie zijn we aan de slag gegaan met de productontwikkeling, puur vanuit de functie. De kap is eenvoudig te monteren en blokkeert de knop van de zuurstoffles, zodat deze niet per ongeluk geopend kan worden. De afdekkap kan eenvoudig met een snelle beweging van de fles worden getrokken, en is daarna niet meer terug te plaatsen. Hierdoor is in een oogopslag zichtbaar dat de fles gebruikt is en vervangen moet worden.

Wij dragen zorg voor de productie en levering direct aan de eindklant Air Liquide, onderdeel van Biesheuvel Techniek. Op basis van een forecast dragen wij zorg voor een strategische voorraad waardoor korte levertijden gegarandeerd zijn.

Onze samenwerking

“Omdat de zuurstofcilinders toegepast worden in ziekenhuizen en ambulances moest de beschermkap voldoen aan hoge kwaliteitseisen”, geeft Peter Colmbijn aan. Artsen moeten direct kunnen zien of de zuurstofcilinder al is gebruikt. Bovendien moet de verzegeling snel te verwijderen zijn. Alligator Plastics heeft gedurende het ontwikkelingstraject goed meegedacht met de klant en hun expertise ingezet om tot een goede oplossing te komen. De transparante werkwijze en korte communicatielijnen van Alligator Plastics zorgden voor een prettige samenwerking met alle betrokken partijen.

“Wat me zeer aanspreekt in de samenwerking is de toegankelijkheid van het bedrijf”, aldus Peter Colmbijn. “Het zijn fijne mensen om mee samen te werken en iedereen binnen het bedrijf staat voor je klaar, van directeur tot productiemedewerkers. Deze case vormt wat mij betreft een prima fundament voor volgende projecten.”

Over Biesheuvel Techniek

Biesheuvel Techniek levert een compleet assortiment Industrial Supplies en Industrial UP-TIME Services om productie- en assemblageprocessen van klanten optimaal te laten functioneren. Biesheuvel Techniek levert een groeiend bestand van op dit moment ruim 450.000 artikelen aan industriële- en onderhoudsklanten uit alle sectoren. Klanten kunnen voor vragen en technisch advies terecht bij één van de 30 lokale vestigingen. Peter Colmbijn is productspecialist PVF (pipes, valves, fittings). Klanten kunnen bij hem terecht voor technisch advies. In deze rol wordt hij begeleid door leveranciers van deze productgroepen.