Alligator Plastics doet mee aan de Nationale Recycle Week!
arrow_drop_up arrow_drop_down
15 oktober 2019 

Wij doen mee aan de Nationale Recycle Week!

Deze week, van 14 t/m 21 oktober, is het Nationale Recycle Week. In heel Nederland leveren burgers en bedrijven oude elektrische apparaten en lampen in. Ook wij doen mee. In oude apparaten zitten onder andere veel kunststoffen die perfect kunnen worden gerecycled. Zo’n kans laten we natuurlijk niet liggen. Daarom kunnen alle medewerkers van Alligator Plastics hun elektrische spullen deze week inleveren in onze vestigingen in Son en Eindhoven.

Geef ze een nieuw leven

De ingezamelde spullen bieden we via de organisatie Wecycle aan bij gecertificeerde recyclingbedrijven. De apparaten worden ontdaan van milieugevaarlijke stoffen en ze worden geshredderd en gescheiden. Zo kan het afval in monostromen worden uitgesorteerd. Aan de kunststoffen van de apparaten zijn meestal additieven toegevoegd, zoals brandvertragers. Ook deze kunststoffen kunnen door gespecialiseerde bedrijven volledig worden herverwerkt. De kunststoffen worden verder opgesplitst op basis van hun samenstelling (bijvoorbeeld PP of ABS). De uiteindelijke stoffen gaan naar compounders. Zij werken de materialen op tot kunststof pellets waarmee weer nieuwe kunststof producten worden gemaakt.

recycling cyclus

 

Geef kunststoffen en andere materialen een nieuw leven. Doe ook mee met de Nationale Recycle Week. Kijk voor inleverpunten op wecycle.nl

Lees ook ons eigen verhaal over Kunststofrecycling: achter de schermen