Röntgenplaatje case - Alligator Plastics

Röntgenplaatje

voor een scan om de mond

De vraag van de klant

Onze klant Teledyne DALSA had een bestaand ontwerp voor een röntgenplaatje bestaande uiteen aluminium bakje met een carbon plaatje erop. De klantvraag was of wij het product voor 100% uit kunststof konden maken. In het bestaande product was dit maar 30%. Voor een succesvolle ontwikkeling waren de juiste materiaalkeuze en een probleemloos productieproces cruciaal. Een kleine storing in het proces kan leiden tot oneffenheden wat weer invloed heeft op de helderheid van de röntgenfoto. 

Onze uitdaging

  • Probleemloos productieproces
  • Dunne wanddikte
  • Materiaal dat bestand is tegen röntgenstraling en hoge temperaturen 
  • Tegengaan warmteverlies matrijs
  • 100% vrij van oneffenheden
  • Reductie ongezonde röntgenstraling

Rontgenplaatje

Onze oplossing

Wij hebben een nieuw ontwerp voor het röntgenplaatje bedacht dat voor 100% uit kunststoffen bestaat. De carbon deksel is vervangen door een speciaal voor dit doeleinde geschikt kunststof materiaal. Tijdens dit proces wordt gewerkt met zeer hoge temperaturen. Onze engineers hebben hiervoor een maatwerk proces ontwikkeld. Ook hebben we de matrijs volledig ingepakt, om warmteverlies te voorkomen. Het is bewezen dat dit nieuwe product minder ongezonde straling geeft dan het oude.

Over Teledyne Dalsa

Teledyne DALSA is een internationale leider op het gebied van hoogwaardige digitale beeldbewerking en halfgeleiders. Het bedrijf telt ongeveer 1000 werknemers wereldwijd. Teledyne DALSA ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt digitale beeldvormingsproducten en -oplossingen. Daarnaast leveren zij halfgeleiders en bijpassende diensten. Het bedrijf is opgericht in 1980 en overgenomen door Teledyne Technologies in 2011. De kerncompetenties van dit bedrijf liggen in gespecialiseerde technologie voor geïntegreerde schakelingen en elektronica, software en hoogontwikkelde halfgeleider wafer verwerking.


Bekijk andere medische/hygiëne cases

Cases uit andere branches

Automotive branche

Automotive

Bouw branche

Bouw

Consumer Lifestyle branche

Consumer Lifestyle

Food branche

Food

Techniek branche

Techniek

arrow_drop_up arrow_drop_down