Partners - Alligator Plastics

Partners

Samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen

Innovatiekracht ontstaat niet vanzelf. Hiervoor is steeds nieuwe kennis nodig op het gebied van materialen, ontwerptechnieken, processen en productietechnieken. Onze kennis en expertise combineren we met specifieke kennis van onze partners. Samen met onze partners zijn we steeds op zoek naar nieuwe toepassingen van technologische ontwikkelingen en zoeken we daarbij graag de grenzen van de techniek op. Zo zijn we aangesloten bij diverse netwerken en organisaties. Beproefde innovaties passen we graag toe in uw productontwerp of in onze productieprocessen. Zo geven we invulling aan onze ambitie om voorop te lopen met nieuwe materialen en productietechnieken in kunststof spuitgieten.

Meer weten over onze ontwikkelingen en kennis? Lees dan onze nieuwspagina.

Onze partners

Federatie NRK

Met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) hebben wij brancheoverstijgende contacten in de gehele kunststofwereld. Dit is op het gebied van scholing, wetgeving, recycling, techniek en innovatie. 


PVT

Onze directeur en eigenaar Wietse Wissema is voorzitter van de NRK PVT Kunststofverwerkers; de Producten Vereniging Thermoplasten. Dit is dé branchevereniging voor kunststofverwerkers in Nederland. Samen met collega-spuitgietbedrijven werken wij aan ontwikkeling van techniek, innovatie en personeelsvraagstukken.


Mikrocentrum

Veel medewerkers van Alligator Plastics worden geschoold bij Mikrocentrum. Zij bieden cursussen in o.a. kunststof- en matrijstechnologie, veiligheid, kwaliteitsmanagement en productontwikkeling. Door kennis van medewerkers te vergroten en verbreden verbeteren wij continu onze spuitgietprocessen.


Port4Growth

Door Port4Growth werken wij samen met snelgroeiende bedrijven buiten de kunststofverwerkende industrie. Door het bespreken van specifieke vraagstukken waar je als snelgroeiend bedrijf tegen aan loopt leren wij van elkaar. Zo worden wij efficiënter in onze groei en ontwikkeling.


Rethink

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststof producerende en kunststofverwerkende industrie in Nederland. Samen met Rethink zetten wij ons in voor het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van onze samenleving.

DNHK

De DNHK is de Duits Nederlandse Handelskamer. Via deze organisatie komen wij in contact met Duitse organisaties en bedrijven. Wij hebben verschillende Duitse organisaties en bedrijven als partner.


TNO

TNO is de Nederlandse organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek. Wij werken regelmatig samen met TNO aan technische innovaties op het gebied van materialen en technieken. TNO beschikt over zeer veel kennis en expertise vanuit onderzoeken. Wij brengen expertise in vanuit de praktijk van het kunststof spuitgietproces en de ontwikkeling van kunststof producten. Onze productiefaciliteiten bieden een proeftuin om innovaties in het productieproces te testen. Een ideale combinatie als het gaat om ontwikkeling en vernieuwing.


Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen zorgt regelmatig voor onze stagiaires en afstudeerders. Zij maken deel uit van onze groei en brengen nieuwe kennis mee vanuit de opleidingen. Ook werken wij samen op het gebied van opleidingen voor medewerkers, zo helpen wij elkaar.


Avans Hogescholen

Ook vanuit Avans krijgen wij regelmatig stagiaires en afstudeerders. Daarnaast werken wij samen met Avans Hogescholen ook aan innovatieprojecten. Op dit moment werken studenten van Avans met onze engineers samen aan een exclusief innovatietraject op gebied van Solar.

Idee

Ontwikkeling

Productie

arrow_drop_up arrow_drop_down