Page content

article content

Nieuwe techniek in spuitgietoplossingen: flexibele elektronica

Tijdens de ESEF eind maart hebben wij een van onze innovatieprojecten gepresenteerd: flexibele elektronica in spuitgietproducten. Deze baanbrekende technologie maakt het mogelijk om elektronica direct in een spuitgietproduct te verwerken. Geprinte elektronica op dunne flexibele materialen worden in een matrijs gelegd, waarna het product hier omheen gevormd wordt door middel van spuitgieten. De belangrijkste voordelen van deze techniek zijn:

  1. Licht van gewicht en dun
  2. Grote ontwerpvrijheid
  3. Vermindering aantal onderdelen en dus processtappen
  4. Meervoudige sensorintegratie

Door middel van film-insert molding wordt elektronische functionaliteit toegevoegd aan 3D-vormige kunststof producten. Hiermee spelen we in op de toenemende vraag naar slimme, aanraakgevoelige oppervlakken. U krijgt toegang tot een volledig nieuwe manier van ontwerpen met als resultaat vooruitstrevende producten en oplossingen.

In de animatievideo geven wij u een indruk van de praktische mogelijkheden die deze technologie te bieden heeft. Uiteraard zijn vele varianten hierop mogelijk. De ontwikkeling heeft een aantal belangrijke stadia met succes doorlopen. Dit innovatieproject voeren wij uit met een van onze Belgische partners: Quad Industry, specialist in flexible electronics.

Momenteel zijn we bezig met het volledig omspuiten van de elektronica in een proefmatrijs. De eerste resultaten zien er goed uit.
Wij vertellen u graag meer over deze technologie en de mogelijkheden hiervan voor uw producten. Neem voor meer informatie contact met ons op.