Page content

article content

Maak van je horloge een smartwatch met Trivoly

Hoe behoudt u uw eigen mooie horloge, maar geniet u wel van de functionaliteiten van een smartwatch? De Trivoly is een flinterdun schijfje dat bevestigd wordt achter een ‘gewoon’ horloge. Zo tovert u uw eigen vertrouwde klokje om in een moderne smartwatch. Alligator Plastics tekende voor het ontwerp en de productie van de flinterdunne behuizing.

Het bedrijf Trivoly klopte een jaar geleden bij Alligator Plastics aan voor de behuizing van dit innovatieve hoogstandje. Een intensief ontwerpproces, waarbij diverse prototypes de revue passeerden, volgde. ‘Het was een bijzondere uitdaging. Het schijfje mocht maar 3,2 millimeter dik zijn, maar moet toch alle functionaliteiten van een smartwatch bevatten. Zo kunt u het geluid van uw telefoon harder of zachter zetten, uw hartslag meten via de hartslagmeter en krijgt u een melding als er berichtjes binnenkomen op uw telefoon’, vertelt projectmanager Jordi Torres van Alligator Plastics.

Dat het proces een jaar in beslag nam, had met name te maken met de financiering van het innovatieve product. ‘De eerste duizenden behuizingen zijn afgeleverd’, vertelt Torres.