Kunststof top cover case - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Kunststof top cover

Ideaal alternatief voor aluminium behuizing

De vraag van de klant

Automotive techbedrijf e-Traction zocht een alternatief voor de aluminium afdekkap van de inverter van hun innovatieve in-wheel-elektromotor. Het alternatief moest een stuk goedkoper zijn dan de aluminium variant, maar moest wel dezelfde hoge bescherming en kwaliteitsuitstraling bieden. In iets meer dan een jaar tijd ontwikkelden wij de ideale kunststof top cover.

Onze uitdaging

  • Strenge eisen zoals waterdicht, slagvast, temperatuurbestendig en vormvast

  • Slim ontwerp voor maximale materiaalbesparing en spuitgietbaarheid

  • Aandacht voor prijs en duurzaamheid

  • Materiaal: PBT 30% glasgevuld

  • Kwaliteitsuitstraling: zichtbare top cover draagt bedrijfslogo

Kunststof top cover e-Traction

Onze oplossing

De klant had al een basisdesign voor de top cover. De toegevoegde waarde van Alligator Plastics zat vooral in het maakbaar maken van het product. Wij hebben het ontwerp geoptimaliseerd door onder andere materiaal te besparen en wanddiktes te minimaliseren. Om het product spuitgietbaar te maken hebben we slimme lossingen toegepast. Als kunststof hebben we PBT aanbevolen. Dit materiaal voldoet aan alle eisen van e-Traction, heeft een kwaliteitsuitstraling en is tegen acceptabele kosten goed verkrijgbaar. 

Logo punch powertrain

De mensen van Alligator ontwikkelden een optimaal ontwerp met minimaal materiaalgebruik. De onderdelen zijn dus economisch én ecologisch zeer verantwoord.

Kyu Ellen Breedijk - Inkoper e-Traction Apeldoorn

Onze samenwerking

Kyu Ellen Breedijk van e-Traction is erg te spreken over de samenwerking: ‘Alligator Plastics reageerde telkens heel vlot op onze vragen. Waar onze kennis over kunststoffen en spuitgieten tekortschoot, daar vulden zij die kennis perfect aan. De top cover is voor ons een belangrijk product. Het moet de cruciale elektronica in de inverter van onze elektromotor goed beschermen, maar moet er ook goed uitzien. Alligator Plastics is uitstekend in deze opdracht geslaagd.’

Over e-Traction

Het van origine Nederlandse bedrijf, nu in Chinese handen, werkt al sinds 1981 aan een revolutionair in-wheel-motorsysteem. Het systeem, TheMotion genoemd, is een elektrische aandrijving waarbij in elk achterwiel een elektromotor is geplaatst. De aandrijving is emissievrij en draagt de energie van accu naar wiel zeer efficiënt over. Het huidige ontwerp van TheMotion is geschikt voor alle voertuigen met een 22,5-inch band, zoals bussen en vrachtwagens.


Cases uit andere branches

Bouw

Consumer Lifestyle

Food

Medisch & Hygiëne

Techniek