Kunststof bedrukken - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Kunststof bedrukken

Maak uw product uniek met een bedrukkingen naar keuze

Voor het bedrukken van kunststof bestaan verschillende technieken. U kunt uw product bij ons laten tampondrukken, foliedrukken, bedrukken in de matrijs, (laser) graveren of inkjetprinten. Afhankelijk van uw wensen zetten wij een bepaalde methode in voor het bedrukken van uw product. Als u bijvoorbeeld wilt dat de bedrukking krasvast is, tegen chemicaliën bestemd of erg lang blijft zitten (of juist niet), dan zorgen wij voor de best passende techniek.


Niet alle kunststofsoorten laten zich bedrukken. Wij houden hier uiteraard rekening mee tijdens de productontwikkeling, en vertalen al uw eisen naar de juiste oplossing.

Tampondrukken

Met een tampondrukmachine wordt een inktafdruk op een kunststof product geplaatst. Voor deze methode gebruiken we inkt in de kleur die u wenst op uw product.Heeft u een product waarvan de bedrukking slijtvast moet zijn, of juist na enkele keren moet vervagen? De bedrukking stemmen we af op uw specifieke wensen. Lees meer over de werking van tampondrukken.

Foliedrukken

Wilt u bepaalde patronen, structuren en/of kleuren op uw kunststof product laten bedrukken? Dan is foliedrukken de ideale techniek om in te zetten. Naar wens kiest u een folie uit die 1 op 1 wordt vast gesmolten aan uw product. Met deze techniek geeft u uw product een unieke uitstraling.


Ook in-mold labeling (IML) is mogelijk. De folie wordt dan vacuüm gezogen in de matrijs, waardoor het bedrukken en het spuitgieten in één proces wordt gerealiseerd. Lees meer over foliedrukken en in-mold labeling.

Afdruk in de matrijs

In een matrijs worden afdrukken in het metaal uitgefreesd. Hiermee zet u een permanente afbeelding, symbool, of iets dergelijks in uw kunststof product zelf. Elk spuitgietproduct uit deze matrijs heeft dezelfde afdruk in het kunststof, uiteraard in dezelfde kleur als de kleur van het kunststof. Lees meer over een afdruk in de matrijs.

Graveren en inkjetprinten

(Laser) Graveren

Met graveren maken we een afdruk in plastic producten door kunststof weg te halen. Hierdoor ontstaat een inkeping met een afbeelding van de afdruk . Graveren wordt op verschillende manieren uitgevoerd: met de hand, met een machine of met een laser. Lasergraveren is een erg snel proces en biedt goede mogelijkheden voor complexe afdrukken. Vaak wordt deze techniek geautomatiseerd, net zoals inkjetprinten.Lasergraveren: de laser (het kleine rode puntje in de afbeelding hierboven) maakt een gravure door materiaal in het kunststof weg te branden. De smeltende kunststof geeft rook af die door een slang wordt afgezogen.


Inkjet printen

Er zijn veel inktsoorten die hechten op verschillende kunststoffen. Inkt heeft ook als voordeel dat het een groot contrast heeft, op lichte en donkere oppervlaktes. Inkt bedrukken wordt vaak geautomatiseerd uitgevoerd. Dit is mogelijk direct nadat uw product uit de matrijs komt. Met behulp van een robot bij de spuitgietmachine is uw product in één proces klaar voor verzending.

 

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden voor het bedrukken van kunststof? Neem contact met ons op en wij zoeken de beste oplossing voor uw product.
Producten nabewerken

Producten nabewerken

Kunststof verchromen

Kunststofverchromen

Kunststof ultrasoon lassen

Kunststof ultrasoon lassen

Assemblage

Assemblage