Page content

Gasinjectie

Gasinjectie biedt vele voordelen en is een ideale techniek om in te zetten bij producten met een dikke wanddikte. Gasinjectie wordt toegepast in combinatie met de productiemethode spuitgieten. Met behulp van deze techniek worden holle producten geproduceerd.

Hoe werkt gasinjectie?

Voor gasinjectie heeft een matrijs heeft twee injectiepunten, een voor het kunststof en een voor het gas. Tijdens het spuitgietproces wordt gas geïnjecteerd tussen het kunststof in, zodat de binnenkant hol blijft. Het kunststof wordt door het gas tegen de matrijs aan geduwd en vormt zo de buitenkant van een product. Het resultaat is een strakke buitenkant, een esthetisch gevormd product.

Voordelen

Gasinjectie maakt het mogelijk om producten met dikke wanden te produceren. Zonder gas is het erg lastig om een dikwandig product te spuitgieten. Tijdens het koelen koelt namelijk de buitenkant van het product wel af, maar door de dikte van de wand koelt de binnenzijde veel langzamer af. Vaak is dit niet goed genoeg en stolt de binnenkant van het product niet goed. Met gasinjectie is deze mogelijkheid er wel, omdat de binnenkant uit gas bestaat en er geen problemen optreden met de stolling van het kunststof. Zo heeft u ook nog deze voordelen:

  • Het product is lichter van gewicht
  • Besparing van materiaal
  • De cyclustijd wordt verkort met deze techniek en blijft daarmee acceptabel

Heeft u nog vragen over deze techniek of wilt u uw mogelijkheden weten? Neem dan contact met ons op.