Page content

Foliedrukken op kunststof

Foliedrukken is een ideale techniek voor het aanbrengen van bepaalde patronen, structuren en kleuren op uw kunststof product. Denk bijvoorbeeld aan matte of glanzende letters op uw product in een kleur naar keuze. Hiermee geeft u uw product een unieke uitstraling. Met foliedruk heeft u de zekerheid dat de bedrukking er precies uit komt te zien zoals u het bedoeld heeft. De folie wordt namelijk 1 op 1 overgenomen op uw product, omdat de folie vast smelt aan het kunststof. Het ontwerp op uw folie komt dus exact zo op uw product terecht.

Tijdens het bedrukkingsproces wordt een magnesiumclichéplaat gebruikt. Deze clichéplaat heeft de vorm van uw ontwerp. De folie bevindt zich tussen de plaat en uw product. De plaat wordt verhit naar een hoge temperatuur en op uw product geperst. Door het verhitten ontstaat een goede hechting tussen de folie en het kunststof. De folie smelt hierdoor vast aan het kunststof.

In-mold labelling (IML): foliedrukken in de matrijs

Foliedrukken is ook mogelijk direct in de matrijs. Dit wordt in-mold labelling (IML) genoemd. Wij zorgen er dan voor dat de folie vacuüm wordt gezogen in de matrijs, zodra deze sluit. We spuitgieten vervolgens tegen de folie aan, waardoor de folie hecht aan het kunststof en beide de vorm aannemen van de matrijs. Dit is een andere techniek dan bedrukking in het metaal van de matrijs, zoals hieronder beschreven.

Meer weten over foliedrukken op kunststof of in-mold labelling? Neem dan contact met ons op.