Page content

Afdruk in de matrijs

Uw kunststof product kan worden voorzien van een permanente afbeelding, symbool of iets dergelijks. Dit is geen bedrukking maar een afdruk in het kunststof zelf. De afdruk is in het metaal van de matrijs uitgefreesd, zodat deze op elk spuitgietproduct in die serie te zien is. Uiteraard heeft de afdruk dezelfde kleur als de kleur van het kunststof.

Nadelen en voordelen

Met de keuze voor een afdruk in de matrijs betaalt u eenmalige kosten voor de matrijsrealisatie. Hiermee krijgt uw product altijd dezelfde afdruk zonder extra kosten gedurende de totale levensduur van de matrijs. U heeft met deze methode minder vrijheid in het eventueel aanpassen van de afdruk. Toch is aanpassen mogelijk met behulp van inzetstukjes. Hiermee kunt u een andere afdruk selecteren met behoud van uw productvorm.

Een ander voordeel van een afdruk in de matrijs is het elimineren van bedrukking als nabewerking. Bij grotere volumes is het dus zeer rendabel om te kiezen voor een afdruk in de matrijs.

Voorbeelden

Voorbeelden van een afdruk zijn een tijdstempel, datumklokje, merknaam of een keurmerk. Vaak zien wij dit soort afdrukken bij producten waarbij elk product een keurmerk of tijdsregistratie nodig heeft.

Neem contact met ons op voor uw mogelijkheden.