Kassen: innovatie op onderdelen case - Alligator plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Innovatie op onderdelen

Diverse producten voor kassen, scherminstallaties en klimaatsystemen

De vraag van de klant

Onze klant BOM Group komt regelmatig met tekeningen voor onderdelen in hun kassen, scherminstallaties en klimaatsystemen. Wij maken voor deze klant diverse producten voor slimme constructies om alles met elkaar te verbinden. Denk aan producten zoals hoekstukjes, geleiders en rollers.

Onze uitdaging

  • Kostenreductie door (meer) plastic onderdelen
  • Duurzame producten

Scherminstallatie voor kassen

Onze oplossing

BOM Group gaf bijvoorbeeld de opdracht voor het ontwerpen van een Atlas Draadgeleider. Dit is een bevestigingsclip die horizontale draden verbindt met een aluminium geleidingsprofiel waaraan een doek wordt bevestigd. De maatwerk clip vervangt een standaard inkoopartikel en biedt meerdere voordelen:
  • De nieuwe clip past ook op oudere systemen
  • De montage is eenvoudiger
  • De geleiding van kunststof op aluminium is beter en dus duurzamer én het product is goedkoper

Logo BOM Group

Een belangrijke toegevoegde waarde van Alligator Plastics is dat ze niet alleen spuitgietproducten ontwikkelen, maar deze ook produceren. Dat betekent dat er geen extra vertaalslag nodig is na het ontwikkelingstraject, maar dat er direct een reproduceerbaar product op 3D-tekening staat.

Allard van der Meer - Product Engineer

Onze samenwerking

De relatie tussen Alligator Plastics en BOM Group kent een lange historie van meer dan 25 jaar. Alligator Plastics ontwikkelt en produceert diverse kunststof onderdelen voor de kassen.

De ontwikkeling van bijvoorbeeld de Atlas Draadgeleider, een Stelbus Euroblok en andere diverse producten is altijd probleemloos verlopen binnen de geplande termijn. De engineers van Alligator Plastics vertaalden het 2D-ontwerp van Bom Group naar een 3D CAD ontwerp, als basis voor de spuitgietmatrijs. “Met name de communicatie gedurende het ontwikkelingstraject heb ik als erg prettig ervaren. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang en de wederzijdse verwachtingen waren helder en duidelijk”, zo vertelt Allard van der Meer. Cor Sepers voegt daaraan toe dat de mensen van Alligator Plastics altijd met je meedenken. “Ze zijn flexibel en doen een stapje extra wanneer dat nodig is om ons te helpen.”


Kortom dit project was er een van de vele die de samenwerking tussen BOM Group en Alligator Plastics zo succesvol maakt.

Over BOM Group

De BOM Group is gespecialiseerd in het leveren, bouwen en installeren van kassen, scherminstallaties en klimaatsystemen voor de internationale glastuinbouwsector. Samen met lokale onderaannemers levert BOM turnkey projecten over de hele wereld, van Amerika en Canada tot en met China, Japan en Korea. Het ontwikkelen en laten bouwen van aluminium kas- en schermsystemen is een van de kernactiviteiten van BOM Group. Allard van der Meer is als Product Engineer verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van o.a. dit soort systemen. Cor Sepers is als Hoofd Technische dienst verantwoordelijk voor inkoop en service en onderhoud van de kassen en installaties.


Bekijk andere cases in de bouw

Cases uit andere branches

Automotive

Consumer Lifestyle

Food

Medisch & Hygiëne

Techniek