Haalbaarheidsstudie zero defects 3D scanning - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down
14 april 2017 

Haalbaarheidsstudie zero defects 3D scanning

Alligator Plastics voert een haalbaarheidsproject uit om inzicht te verkrijgen in de technische knelpunten van de ontwikkeling van een zero defects 3D scanning. Het haalbaarheidsproject richt zich op de technische haalbaarheid om in een automotive-keten met zero defects complexe samengestelde spuitgietproducten te produceren.

Er bestaan nog geen oplossingen om met zero defects deze zeer complexe samengestelde producten te inspecteren. Het samenspel van meerdere componenten en innovatieve materialen creëert een complex samenspel van foutbronnen waarbij het contrast en de marges zeer klein zijn en oorzaken en gevolgen elkaar kunnen versterken. De te ontwikkelen zero defects 3D scanner is bedoeld om inline inspectie van complexe samengestelde spuitgietproducten mogelijk te maken, en de weg vrij te maken naar geautomatiseerde en gerobotiseerde productie.

Het project is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.