Page content

article content

Grote verhuizing Alligator Plastics bijna klaar

De grote verhuizing en herinrichting van Alligator Plastics nadert zijn afronding. In een strak geplande mega-operatie is de afgelopen maanden hard gewerkt om de maar liefst 60 deelprojecten nauwkeurig voor te bereiden en uit te voeren. Het einde is nu in zicht. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet.

Plannen gemaakt

De grote verhuizing begon eind 2017 al met de aankoop van het pand aan de Hoppenkuil 16 (HK16) in Eindhoven, direct naast ons bestaande pand op nummer 14 (HK14). Het pand is gekocht naar aanleiding van de snelle groei van Alligator Plastics en is de eerste tijd als extra magazijnruimte gebruikt. Later werden de plannen voor de herinrichting van alle beschikbare ruimtes concreet gemaakt. Het bestaande pand HK14 bestaat nu voor 65% productieruimte. HK16 heeft een opslagruimte van maar liefst 2535 m2 en biedt daarnaast ruimte aan de afdelingen sales, engineering en logistiek. De locatie in Son blijft een combinatie van productie, magazijn en kantoorwerkplekken.

Met trots in Eindhoven

Een mijlpaal tijdens het project was de verplaatsing van drie van onze grootste spuitgietmachines vanuit Son naar HK14. De voorbereiding duurde vele weken. Op 29 maart konden we de drie zwaargewichten met trots in Eindhoven verwelkomen. Even daarvoor werd ook al onze splinternieuwe krachtigste spuitgietmachine met 700 ton sluitkracht in de Eindhovense productiehal geïnstalleerd. Al deze machines zijn inmiddels klaar voor productie, inclusief hekwerk, robots en randapparatuur.

spuitgietmachines alligator plastics

Nieuwe installaties

Met de machines is ook de Big-Bag installatie van Son naar Eindhoven verhuisd. Vanuit deze installatie worden grondstoffen via een buizensysteem naar de spuitgietmachines en droogovens geleid. Tevens is een nieuwe Big-Bag installatie is in Eindhoven geïnstalleerd voor extra aanvoercapaciteit. Verder is de nieuwe productiehal in HK14 uitgevoerd met een nieuwe bovenloopkraan van 6,3 ton en een zakkentilinstallatie met vacuümheffer voor de 25-kilo grondstofzakken. Zo wordt de fysieke belasting van onze grondstofmedewerkers geminimaliseerd.

bigbag installaties

De laatste fase

De grote verhuizing is nu bijna klaar. De laatste fase betreft de afwerking van de logistieke corridor die HK14 en HK16 met elkaar verbindt. Over enkele weken is alles afgerond. Een megaklus die de normale productie en bedrijfsvoering voor onze klanten nauwelijks heeft verstoord. Dit is een geweldig compliment aan alle Alligator-medewerkers die zich opnieuw met heel veel energie en enthousiasme voor ons bedrijf hebben ingezet!

Lees hier meer over de vorige fase van de grote verhuizing. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van de laatste fase.