Glijlager case - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Glijlager

voor diverse types zonneschermen

De vraag van de klant

Bij een glijlager glijdt de as in het lager. Voor Schellekens & Schellekens ontwikkelden en produceerden we de glijlager voor diverse typen zonneschermen. Samen zijn we tot een innovatieve en duurzame oplossing gekomen.

Onze uitdaging

  • Slijtagebestendig
  • Reductie in aantal onderdelen
  • Minimaliseren wrijving

Glijlager toegepast in gebouw

Onze oplossing

De oplossing zit in het geselecteerde materiaal en het productontwerp. We kozen een specifieke grondstof die paste in het programma van eisen en maakten een productontwerp bestaande uit slechts enkele onderdelen.

Een ander en recenter project betreft de ontwikkeling van een compleet nieuwe serie proppen in verschillende uitvoeringen in aansluiting op het buizenprogramma. De engineers van Alligator Plastics bedachten een slim concept bestaande uit één staartstuk en meerdere frontstukken. Door het toepassen van wisseldelen op de matrijs voor de verschillende varianten realiseren we een flinke besparing op de matrijskosten.

Logo Schellekens & Schellekens

De samenwerking met de mensen van Alligator Plastics is erg prettig. De lijnen zijn kort, ze schakelen snel en ze zijn erg betrokken bij ons als klant. Ik kan altijd op ze rekenen.

Geert Kersten - Operationeel Manager

Onze samenwerking

Geert Kersten: "De relatie met Alligator Plastics kent een lange historie. Al meer dan 30 jaar werken we samen aan de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kunststof onderdelen. Ik werk graag samen met Alligator Plastics omdat zij dezelfde betrouwbaarheid nastreven als wij dat doen. Bovendien zijn ze betrokken bij ons bedrijf en denken ze actief mee over slimme en kostenbesparende oplossingen.

Samen met Alligator Plastics hebben we dit project in een recordtijd tot een goed resultaat gebracht waardoor de marktintroductie volledig volgens schema is verlopen. De kostprijs van de onderdelen ligt op een zeer acceptabel niveau, zodat wij de producten tegen een marktconforme prijs kunnen verkopen."

Over Schellekens & Schellekens

Schellekens & Schellekens is opgericht door de broers Schellekens. Zij richtten zich in eerste instantie op de particuliere markt van zonwering. Sinds 1983 ligt de focus volledig op de utiliteitsbouw en heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevende speler in de Nederlandse markt. Schellekens & Schellekens heeft alle belangrijke disciplines in huis. Zowel ontwerp als fabricage, montage, service en onderhoud worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Het bedrijf is onderdeel van Hunter Douglas, wereldmarktleider in innovatieve raambekledingsproducten.


Bekijk andere cases in de bouw

Cases uit andere branches

Automotive

Consumer Lifestyle

Food

Medisch & Hygiëne

Techniek