Computerbehuizing versnellingsbak case - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Computerbehuizing

voor een automatische transmissie

De vraag van de klant

Punch Powertrain benaderde ons met een complex vraagstuk; een lucht- en vloeistofdichte elektronicabehuizing voor de complete besturing van de automatische versnellingsbak. Het oorspronkelijk volledig metalen onderdeel moest worden getransformeerd naar een kunststof variant. Een andere leverancier kreeg het product niet 100% waterdicht en had zich hierop stukgebeten.

Onze uitdaging

  • Hoge precisie
  • Strenge eisen, zoals waterdicht, lasbestendig
  • Doorstaan van de schoktest
  • Bijzondere materialen: PBT/SAN blend met vezels

Computerbehuizing automatische transmissie

Onze oplossing

We hebben out-of-the box gedacht, een nieuwe machine aangeschaft, een specifieke testprocedure ontwikkeld en een unieke transportverpakking. Het bestaande product hebben we doorontwikkeld in 2k spuitgieten. Na montage worden de twee onderdelen ultrasoon dichtgelast. Zelfs na uitgebreide schoktesten blijft de behuizing volledig dicht, zonder krimp- of haarscheurtjes.

Van 1k naar 2k spuitgieten

De techniek 2k spuitgieten hebben we toegepast bij de ontwikkeling en productie van dit product. Dit houdt in dat we in één productieproces een kunststof deel om de connector spuiten en hem sealen met een tweede component.
Logo punch powertrain

De mensen van Alligator durven complexe uitdagingen aan te gaan en beschikken over de drive om tot slimme technische oplossingen te komen.

Cor van Otterloo - CEO

Onze samenwerking

De persoonlijke klik vindt Cor van Otterloo erg belangrijk bij de keuze voor een partner. “Ik had direct een goed gevoel bij de mensen van Alligator Plastics. Het is een dynamisch bedrijf met een enthousiast team van medewerkers dat technische uitdagingen met twee handen aangrijpt. Ze beschikken over een brede expertise en werken bovendien zeer oplossingsgericht.”

Het resultaat van het project is een hoogwaardige behuizing die aan alle strenge specificaties voldoet.

Over Punch Powertrain

Punch Powertrain ontwikkelt en fabriceert automatische versnellingsbakken en hybride aandrijfsystemen voor personenauto’s. Het is een vooruitstrevend bedrijf met een groeiende klantenkring in met name Azië maar ook in Rusland. Tot hun klantenkring behoren onder andere Proton, eigenaar van Lotus, en General Motors.


Cases uit andere branches

Bouw

Consumer Lifestyle

Food

Medisch & Hygiëne

Techniek