Automotive cases - Alligator Plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down
Automotive branche header

Automotive

Automotive

Automotive branche

Alligator Plastics denkt graag met u mee over de automotive-onderdelen van de toekomst! Denk aan de mogelijkheden van het toepassen van kunststof in plaats van metaal. Lichtere kunststof onderdelen die qua materiaaleigenschappen voldoen aan de hoge eisen die nodig zijn om duurzaam te functioneren onder vaak zware omstandigheden.

Kwaliteit en kwaliteitsbeheersing zijn immers de sleutelwoorden in de automotive-branche. 

Computerbehuizing automatische transmissie

Computerbehuizing voor een automatische transmissie

Onze klant stapte voor dit product over van metaal naar kunststof, maar kreeg het product nooit 100% dicht. De engineers van Alligator Plastics bedachten een concept waarbij we een kunststof deel om de connector spuiten en vervolgens afsealen met een tweede component, allemaal in één productieproces.

Scheidingszuiger

Scheidingszuiger

Elke schokbreker heeft een scheidingszuiger. Deze werden voorheen altijd gemaakt van metaal.

Alligator heeft het voor onder andere KTM en BMW omgezet naar kunststof. Speciaal voor dit product ontwikkelden we een eigen compound (grondstof).

Kunststof top cover

Kunststof top cover

Deze kunststof top cover is een ideaal alternatief voor aluminium behuizing. Met dezelfde hoge bescherming en kwaliteitsuitstraling hebben we een slim ontwerp voor maximale materiaalbesparing en spuitgietbaarheid gemaakt. We hebben aandacht gehad voor prijs en duurzaamheid tijdens dit project.

Innovatieve hoogwaardige onderdelen luchtveersysteem

Innovatieve hoogwaardige onderdelen voor een nieuw luchtveersysteem

De dure productietechnieken van de luchtveersystemen van VB-Airsuspension moeten efficiënter kunnen dacht het bedrijf. Onze klant heeft ons verzocht om innovatieve spuitgietonderdelen te ontwikkelen voor een nieuw luchtveersysteem met behoud van kracht en goede afmetingen. 

Cases uit andere branches

Bouw branche

Bouw

Consumer lifestyle branche

Consumer Lifestyle

Food branche

Food

Medisch & Hygiëne branche

Medisch & Hygiëne

Techniek branche

Techniek