Als Sales Manager bij een nieuw bedrijf starten tijdens de coronacrisis
arrow_drop_up arrow_drop_down
12 mei 2020 

Als Sales Manager bij een nieuw bedrijf starten tijdens de coronacrisis

Ingewerkt worden op kantoor, persoonlijk kennismaken met je collega’s en daarna elke dag naar je nieuwe werk rijden. Of toch thuisblijven vanwege het coronavirus? Hoe ga je hiermee om als nieuwe collega’s aangenomen worden? Koen van Steensel is in april 2020 begonnen als Sales Manager bij Alligator Plastics en vertelt ons zijn verhaal.

Het is erg bijzonder om thuis ingewerkt te worden

‘Twee medewerkers van Alligator Plastics hadden me positieve verhalen verteld over het bedrijf voordat ik daar kwam werken. De moderniteit en flexibiliteit van het bedrijf spraken me aan en ik heb mijn contract getekend.’, zegt Koen van Steensel, Sales Manager bij Alligator Plastics. Hij heeft het sollicitatieproces zelf buiten de coronacrisis meegemaakt volgens de normale procedure. Op 1 april 2020 is Koen bij zijn nieuwe werk gestart, echter vanuit thuis. ‘Het inwerken vanuit thuis is heel erg lastig. Voor mijn eerste werkdag had ik een laptop thuis en toegang gekregen tot alle systemen. Dan ga je kennismaken met de systemen en via Microsoft Teams met je collega’s. Ik zou veel liever persoonlijk kennismaken en op kantoor ingewerkt worden. Vragen kun je direct stellen en het inwerken verloopt dan sneller. Het is erg bijzonder om in deze tijd thuis te zitten.’ Na een week werd de eerste klant overgedragen aan Koen. Vlak daarna kreeg hij ook zijn eerste aanvraag binnen. ‘Nadat ik mijn eerste aanvraag binnen kreeg ging ik de procedure volgen. Thuis kan ik, op klantbezoeken na, al mijn werkzaamheden uitvoeren. Contact met klanten heb ik per mail en zodra de crisis het toelaat, ga ik samen met de huidige Sales Manager naar de klant om mezelf persoonlijk te introduceren.’, aldus Koen. ‘Om meer te leren over de processen van Alligator Plastics ben ik op 24 april voor het eerst op kantoor geweest en heb ik meegedraaid in de productiehallen. Uiteraard op anderhalve meter afstand. Vanwege een zieke thuis kon ik helaas niet eerder op kantoor komen.’

Het positieve is de waardering voor de ‘normale’ werkomgeving

‘Ondanks deze bijzondere situatie geeft het je een bepaalde waardering wanneer het straks weer normaal is. Dan ben ik blij dat ik weer naar kantoor mag komen, klanten mag bezoeken en intensiever kan samenwerken met mijn collega’s.’, vertelt Koen. ‘Er wordt hier goed omgegaan met de coronacrisis, ook voor nieuwe medewerkers. De maatregelen zijn streng en serieus, en ze hebben er ook echt aandacht voor. Iedereen werkt zo veel mogelijk thuis en degene die er wel zijn, werken in aparte kantoren. Ook ontvang ik regelmatig updates over de landelijke maatregelen en hoe we dit gaan aanpakken binnen de eigen organisatie, wat erg fijn is. Gelukkig spreek ik mijn manager Bart van Tiggelen telefonisch ongeveer elke dag en kan ik altijd bij collega’s terecht mocht ik vragen hebben of ergens tegenaan lopen.’