Page content

article content

Alligator Plastics sponsort team Shell Ecomarathon

Wij vinden het erg belangrijk om ons te verdiepen in de ontwikkelingen binnen de branches van onze klanten. Wij denken hier ook graag in mee. De Automotive branche bijvoorbeeld is voortdurend in beweging. In deze branche speelt duurzaamheid een belangrijke rol en daar besteden wij ook aandacht aan.

Omdat wij duurzaamheid en de Automotive branche hoog in het vaandel hebben, sponsoren we een Shell Eco Team. Het team bestaat uit enthousiaste studenten van Summa Automotive in Helmond. Ze werken samen aan twee projecten, namelijk twee efficiënte en energiezuinige voertuigen die meedoen aan de Europese Shell Eco wedstrijden. In deze wedstrijden strijden ze voor het meest zuinige voertuig.

De Shell Ecomarathon is een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Summa Automotive doet hieraan mee. Met onze sponsoring verbeteren de studenten hun voertuigen.

Ecomarathon Parijs

Het eerste voertuig van de studenten loopt op ethanol. Het studententeam heeft eind mei deze auto meegenomen naar het circuit van Le Mans in Parijs. Deze auto is goedgekeurd op alle punten voor de race. Helaas is de ketting losgegaan tijdens het proefrijden, waardoor de auto beschadigingen heeft opgelopen. De studenten hebben daardoor niet mogen rijden, maar mogen volgend jaar met deze auto wel deelnemen aan de Ecomarathon in Londen.

Ecomarathon Londen

Het tweede voertuig is omgebouwd van diesel naar waterstof. Dit oranje voertuig heeft in juli deelgenomen aan de Ecomarathon in Londen. Dit voertuig is met 9 van de 12 punten door de keuring gekomen. De studenten hebben hun uiterste best gedaan, maar door een storing konden ze de waterstofpunten niet op tijd herstellen. Ze hebben met elektrische aandrijving nog wel met hun voertuig mogen rijden in de elektrische categorie.

Wij zijn trots op de inzet van de studenten en op wat ze bereikt hebben. Ze hebben goed hun best gedaan en met een goede aanpak diverse problemen opgelost. Wij hopen dat ze hun kennis meenemen om de Automotive branche nog verder te helpen innoveren.

Heeft u een innovatieproject of bent u benieuwd voor welke innovatieprojecten wij ons nog meer inzetten? Neem dan contact met ons op.