Page content

article content

Alligator Plastics sponsort team Shell Ecomarathon

Wij vinden het erg belangrijk om ons te verdiepen in de ontwikkelingen binnen de branches van onze klanten. De Automotive bijvoorbeeld is voortdurend in beweging. In deze branche speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook voor ons bedrijf een serieus thema. Bovendien vinden wij het belangrijk om te investeren in jong technisch talent.

Voldoende redenen om een van de Shell Eco Teams te sponsoren. Het betreffende team bestaat uit enthousiaste studenten van Summa Automotive in Helmond. Ze werken samen aan het ontwikkelen van twee efficiënte en energiezuinige voertuigen die meedoen aan de Shell Eco wedstrijden. Ze hebben een voertuig ontwikkeld dat op ethanol rijdt, het andere voertuig is omgebouwd van diesel naar waterstof. Tijdens internationale wedstrijden strijden ze om de eerste plaats die is gereserveerd voor het meest zuinige voertuig.

De studenten ontwerpen en bouwen een voertuig dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. De Shell Ecomarathon is daarmee een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Teams van diverse opleidingsniveaus nemen deel aan dit evenement, van MBO tot Universiteit.

Er zijn dit jaar twee wedstrijden gereden, eind mei in Parijs en begin juli in Londen. In Londen waren veertien Nederlandse teams aanwezig die het opnamen tegen ruim 170 teams uit 27 landen.

Ecomarathon Parijs

Het eerste voertuig van de studenten loopt op ethanol. Het studententeam heeft eind mei deze auto meegenomen naar het circuit van Le Mans in Parijs. De auto is goedgekeurd op alle punten voor de race. Helaas is de ketting losgegaan tijdens het proefrijden, waardoor de auto beschadigingen heeft opgelopen. De studenten hebben daardoor niet mogen rijden, maar mogen volgend jaar met deze auto wel deelnemen aan de Ecomarathon in Londen.

Ecomarathon Londen

Het tweede voertuig is omgebouwd van diesel naar waterstof. Dit oranje voertuig heeft in juli deelgenomen aan de Ecomarathon in Londen. Dit voertuig is met 9 van de 12 punten door de keuring gekomen. De studenten hebben hun uiterste best gedaan, maar door een storing konden ze de waterstofpunten niet op tijd herstellen. Ze hebben met elektrische aandrijving nog wel met hun voertuig mogen rijden in de elektrische categorie.

Wij zijn trots op de inzet van de studenten, hun doorzettingsvermogen en op wat ze tot nu toe bereikt hebben. Ze laten zich niet snel uit het veld slaan en hebben diverse problemen goed opgelost. Wij gaan er vanuit dat deze talenten hun weg binnen de Automotive zullen vinden en in de toekomst zeker een bijdrage gaan leveren aan innovatie binnen de branche. Wij blijven ze volgen…

Uiteraard werken wij zelf ook aan diverse innovatieve ontwikkelingen voor onze eigen Automotive klanten.
Heeft u een innovatieproject of bent u benieuwd voor welke innovatieprojecten wij ons nog meer inzetten? Neem dan contact met ons op.