Page content

article content

Alligator Plastics krijgt opnieuw KTM Quality Excellence Award

Opnieuw heeft Alligator Plastics de KTM Quality Excellence Award ontvangen. Dit betekent dat Alligator Plastics ook het afgelopen jaar de status van A+-supplier heeft bereikt en tot de topleveranciers van de Oostenrijkse motorenfabrikant behoort.

Belangrijke erkenning

De laatste jaren wist Alligator Plastics steeds de award te bemachtigen. Een belangrijke erkenning. De award betekent namelijk dat Alligator Plastics een heel jaar lang foutloos en met nul procent recalls kunststof onderdelen voor de bekende motorenfabrikant heeft geproduceerd en geleverd.

KTM-Quality-Excellence-Award

Strengste eisen

KTM is een van de grootste producenten van terreinmotoren en wegmotoren in de wereld. Onder andere de Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings rijdt op een KTM-fabrieksmotor. Hij werd er in 2018 wereldkampioen MXGP mee, de hoogste klasse in de internationale motorcross. De onderdelen voor de KTM-motoren moeten aan de strengste kwaliteitseisen in de automotive voldoen, zoals de normen van de VDA (Verband der Automobilindustrie) en de nieuwste IATF 16949-norm. Daarnaast moeten de motoren en onderdelen bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden en vervuiling door zand en modder.

Betrouwbaarheid sinds 1991

Alligator Plastics produceert al jaren kunststof onderdelen voor de KTM-motoren. Eerst via het Nederlandse WP Suspension, daarna rechtstreeks voor KTM. ‘We zijn in 1991 begonnen met een voorspanningsbus, een klein onderdeel waarmee de veer in de schokbreker onder spanning kan worden gezet’, zegt sales director Peter Tilleman van Alligator Plastics. ‘Tegenwoordig maken we een breed scala aan onderdelen voor zowel de voor- als achterschokbrekers. Bijvoorbeeld scheidingszuigers voor de demping van een schokbreker en spring retainers in de voorvork waar de spiraalveren op worden vastgezet. Voor al deze producten samen hebben we de award gekregen. Het geeft niet alleen aan dat wij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, maar ook dat we leverbetrouwbaar zijn. Wij leveren telkens ruim op tijd, zodat de KTM-productie altijd door kan gaan. Deze betrouwbaarheid móet je de automotive wereld kunnen bieden.’

Producent en R&D-partner

Alligator Plastics werkt op een open manier samen met KTM, aldus Tilleman: ‘De engineers van KTM komen eerst zelf met ideeën. Vanuit onze kennis en ervaring maken wij er een optimaal ontwerp van dat ook optimaal kan worden geproduceerd. Op dit moment ontwikkelen we samen ideeën voor nieuwe onderdelen die met nieuwe productiemethoden en kunststof samenstellingen kunnen worden gemaakt. We zijn naast producent dus ook R&D-partner. Een zeer vruchtbare samenwerking die opnieuw met een prachtige award is bekroond.’

Meer weten over onze projecten in de automotive? Kijk hier