Alligator Plastics blijft groeien: 3500 vierkante meter extra ruimte!
arrow_drop_up arrow_drop_down
12 november 2018 

Alligator Plastics blijft groeien: 3500 vierkante meter extra ruimte!

Alligator Plastics blijft groeien. Om onze ambities waar te maken breiden wij uit met een nieuw aangekocht pand in Eindhoven: Hoppenkuil 16. Dit adres is gelegen naast ons huidige pand in Eindhoven. Met dit pand hebben wij drie extra hallen en maar liefst 3500 m2 tot onze beschikking.

Verplaatsing machines

Het magazijn van onze locatie in Eindhoven verplaatsen we naar het nieuwe pand, waarmee we onze opslagcapaciteit verdrievoudigen. In de vrijgekomen ruimte plaatsen we een aantal nieuwe machines om onze productiecapaciteit verder te vergroten. Ook verplaatsen we enkele grote machines van onze locatie in Son naar Eindhoven, waardoor we meer ruimte creëren voor nieuwe mogelijkheden. Het huidige magazijn in Eindhoven krijgt een nieuwe bovenloopkraan van 6,3 ton. Tenslotte zal een nieuwe corridor gebouwd worden die de logistiek tussen beide panden gaat optimaliseren.

We zijn druk bezig met de realisatie van deze grote verhuizing die vol zit met technische uitdagingen. Op de foto hieronder ziet u het nieuwe pand met de magazijnstellingen.
Nieuw magazijn Eindhoven

Met de inrichting van beide panden houden we rekening met een optimale routing. Daarnaast blijven de fabrieken gewoon doordraaien.

Ergonomische grondstofvoorziening

In het nieuwe magazijn installeren we een Big-Bag installatie met een buizensysteem. Hiermee wordt de inhoud van 1000 kilozakken grondstof naar de spuitgietmachines en de droogovens geleid.
Het huidige magazijn in Eindhoven krijgt een zakkentilinstallatie met een vacuümheffer voor de 25 kilozakken. Zo minimaliseren we de fysieke belasting van onze grondstofmedewerkers.

Het verhuizen van de machines, grondstofvoorziening en het magazijn is een megaproject bestaande uit maar liefst 60 deelprojecten. Onze medewerkers zijn druk bezig met het organiseren van deze verhuizing.

Wilt u op de hoogte blijven van deze vorderingen? Volg ons dan op onze Facebook pagina. Wij geven hier updates over dit project en ander nieuws over ons bedrijf.