Afstandsbediening whirlpoolsystemen case - Alligator plastics
arrow_drop_up arrow_drop_down

Afstandsbediening

voor whirlpoolsystemen

De vraag van de klant

De klant had behoefte aan een compleet ontwerp voor een afstandsbediening. Naast functionaliteit was ook het design erg belangrijk voor de klant. We zijn in overleg en samenwerking met de klant aan de slag gegaan met de volledige productontwikkeling vanaf het eerste idee.

Onze uitdaging

  • Bijzondere materialen 2k overmolden
  • 100% waterdicht product
  • Hoge visuele eisen

Whirlpoolsysteem met afstandsbediening

Onze oplossing

We hebben een metaaldeel omspoten met daar omheen een soft touch laag. Voor deze productiehandeling hebben we twee technieken toegepast. Met extra eisen op het gebied van design en een 100% waterdicht product was de uitdaging groot. Met onze zeer ruime ervaring op het gebied van 2K spuitgieten kunnen we nagenoeg iedere uitdaging aan. Met slim construeren en het ontwikkelen van een hoogwaardige matrijs is het resultaat helemaal naar wens van de klant.

Onze toegepaste technieken: 2k spuitgieten en insert molding

Bij de productie van de afstandsbediening hebben we twee technieken toegepast. Bij de techniek insert molding starten we. Hierbij wordt een insert, in dit geval een metaaldeel, ingelegd in de matrijs. Dit metalen deel wordt omspoten met kunststof.

Vervolgens wordt het gehele product omspoten met een tweede kunststof. We spreken dan van 2k spuitgieten. De 2k spuitgiettechniek vraagt om specifieke expertise. Deze techniek maakt het mogelijk om twee verschillende types kunststof tegelijkertijd in de matrijs te spuiten. Het kunststof dat om de metalen insert wordt gespoten is het eerste kunststofsoort in dit proces geweest. De soft touch laag welke daaromheen wordt gespoten is de tweede kunststof.

Cases uit andere branches

Automotive

Bouw

Food

Medisch & Hygiëne

Techniek