2k spuitgieten header

2k spuitgieten

Hoogwaardige en complexe kunststof spuitgietproducten.

Combineer 2 verschillende kunststoffen in één matrijs.

Wat is 2K spuitgieten?

Met 2K spuitgieten worden twee verschillende kunststoffen gelijktijdig in één matrijs gespoten. Deze kunststoffen kunnen verschillende structuren, kleuren, eigenschappen en niveaus van hardheid hebben. Uw materialen krijgen een betere verbinding met elkaar en u heeft meer vrijheid voor uw productontwerp. Met 2K spuitgieten is het mogelijk om een product bijvoorbeeld een antislip laag, een kijkvenster of een zachte handgreep te geven.

Voordelen 2K spuitgieten

Naast de ontwerpvrijheid heeft 2K spuitgieten nog vele voordelen:

  • Een sterkere verbinding tussen de verschillende materialen
  • Een grotere ontwerpvrijheid met verschillende kunststoffen in één product
  • De sluitnaden zijn kleiner wat het productdesign ten goede komt
  • 2K spuitgieten maakt nabewerking of montage vaak overbodig 

2K spuitgieten is in veel gevallen een rendabele oplossing boven het spuitgieten en assembleren van losse onderdelen. Onze engineers kunnen u uitstekend adviseren over de best passende oplossing voor uw vraagstuk.

Wanneer zet u 2K spuitgieten in?

Wilt u grote series produceren met meerdere kunststoffen in één product geïntegreerd? Dan is 2K spuitgietwerk de meest voordelige oplossing voor u! Afhankelijk van onder andere de productvorm, gewenste eigenschappen, complexiteit en productgrootte moet u denken aan seriegroottes vanaf ca. 40.000 stuks.


Wilt u meer weten over 2K spuitgieten? Of wilt u weten of het voor uw product geschikt is? Onze specialisten adviseren u graag. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

Kunststof Spuitgieten Idee

Idee

 Kunststof Spuitgieten Ontwikkeling

Ontwikkeling

Kunststof Spuitgieten Productie

Productie